Naisten MM-kisoissa kohahduttaneen Rapinoen puhuttava elämä – vahvoja kannanottoja ja veljen huumehelvetti

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Yhdysvaltain MM-kisajoukkueen tähtipelaaja Megan Rapinoe on ollut paljon otsikoissa. Rapinoe protestoi hiljattain Donald Trumpin hallintoa ja Yhdysvaltain rasismia vastaan polvistumalla kansallislaulun soidessa.

Ilmiö sai alkunsa amerikkalaisesta jalkapallosta, kun pelinrakentaja Colin Kaepernick ei suostunut seisomaan Yhdysvaltain kansallislaulun aikana ennen NFL-ottelua vuonna 2016. Polvistumiset kansallislaulun aikana ovat sittemmin herättäneet keskustelua sekä puolesta että vastaan.

Rapinoen elämä ja ura ovat olleet muutenkin täynnä puhuttavia käänteitä. Esimerkiksi vuonna 2012 hän vahvisti julkisesti olevansa homoseksuaali ja otti kantaa seksuaalivähemmistöihin liittyen.

− Tuntuu, että urheilu on yleisellä tasolla homofobista. Siksi moni urheilija ei uskalla olla julkisesti oma itsensä, Rapinoe sanoi 2012.

Muutama päivä sitten ESPN julkaisi jutun, jossa kerrottiin Rapinoen veljen Brianin vaikeasta elämästä. Brian Rapinoe ajautui syöksykierteeseen jo nuorella iällä, kun tämä käytti paljon huumeita. Päihteet johtivat rikoksiin ja moniin muihin ongelmiin.

Väkivaltarikoksia tehnyt Brian on viettänyt elämästään ison osan telkien takana. Vankilassa Brianille tehtiin muun muassa hakaristitatuointi, josta läheiset olivat järkyttyneitä. Nyt Brianin elämä on muuttunut, sillä hän on ollut 18 kuukautta päihteettömänä. Tatuointejakin on laitettu uuteen uskoon.

Brian seuraa nyt 38-vuotiaana siskonsa edesottamuksia MM-kisoissa ensi kertaa eristyssellin ulkopuolella. Brianin mukaan MM-kisoissa loistava Megan on inspiraatio, joka on herättänyt veljelle halun kääntää elämänsä ympäri.

Lähde: ESPN

 

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!