Entinen maajoukkuehyökkääjä Shefki Kuqi on ehdolla Sheffield Wednesdayn tulevaksi valmentajaksi. Englannin Mestaruussarjaa pelaava joukkue on tällä hetkellä ilman manageria.

The Star kertoo 42-vuotiaan nauttineen menestystä kolmen suomalaisseuran valmentajana.

65 ottelussa Wednesday-kannattajien sydämiin itsensä pelannut Kuqi tietää, minkälaisen tahon kanssa on tekemisissä.

– Se on massiivinen seura, minkä huomaa hyvin nopeasti joukkueessa pelatessaan. Sen intohimon, joka kaupungissa on jalkapalloon, tuntee.

Päätettyään pestinsä FC Interissä pian kaksi vuotta sitten, ex-hyökkääjä on kierrellyt Eurooppaa, ja luonut kontakteja jalkapallon piirissä.

– Tunnen Englannin kodikseni, pelattuani siellä 13 vuotta. Tunnen myös englantilaiset sarjat hyvin. Olen hankkinut täyden pätevyyden valmentajantöihin, ja suorittanut sekä A- että Pro -lisenssit. Aloitin valmentajan tehtävät Suomessa, ja olen nyt valmis ottamaan askeleen seuraavalle tasolle.

Kosovon Härkä vakuuttaa kosketuspintaansa seuraan.

– Tunnen fanit, ja tiedän heidän vaatimustasonsa samoin kuin seuran kokoluokan. Pelatessani täällä tunsin aina, että olin oikeassa paikassa väärään aikaan. Nyt Wednesdaylla on valtava potentiaali, ja siitä saattaa tulla yhtä iso kuin mikä tahansa seura.

Sheffield Wednesdayn luotsiksi hakee yli 100 nimeä. Seuran uskotaan etsivän valmentajaa, jolla on kokemusta johtamisesta englantilaisissa sarjoissa.