Yle: Tim Sparv vaatii Huuhkajilta vielä valtavasti töitä EM-kisapaikan saavuttamiseksi – ”Minun viimeinen mahdollisuus”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkuekapteeni Tim Sparvin mukaan Huuhkajien EM-kisapaikka ei tule helpolla.

Huuhkajat ovat karsintalohkonsa toisella sijalla voitettuaan kesäkuussa sekä Bosnia-Hertsegovinan että Liechtensteinin 2-0-lukemin. Unelma Suomen ensimmäisestä arvokisapaikasta elää kenties vahvempana kuin koskaan.

Sparvin mukaan kisapaikan saavuttaminen tulee kuitenkin vaatimaan vielä valtavasti töitä. Kun Sparvilta kysyttiin, saako hän perhosia vatsaansa kun hän katsoo EM-karsintalohkon tilannetta, keskikenttämies ei myöntänyt mitään.

– En, karsintamenestys vaatii edelleenkin valtavasti töitä. Sitä yritänkin sanoa joukkuetovereille ja valmentajille: hold your horses! Mutta onhan meillä uskomaton syksy edessämme, Sparv kertoi Ylelle.

– Olen realistinen optimisti, jos sellaisia on olemassa. Näen unta öisin, mutta kun herään, on työnteon aika.

Sparv, 32, myöntää lähestyvän pelaajauransa viimeisiä vuosia. Sparv vahvistaa, että kyseessä on hänen viimeinen tilaisuutensa selviytyä maajoukkueensa kanssa arvokisoihin.

– Haluan olla Teräsmies, harjoitella joka päivä ja pelata joka ottelussa. Mutta olen huomannut että en ole enää 24-vuotias. Olen valitettavasti 32 vuotta vanha, ja minulla ei ole enää montaa vuotta jäljellä jalkapallossa.

– Minun osaltani tämä on viimeinen mahdollisuus, sen voi sanoa ääneen. Minulla on ollut pitkä ja hieno ura maajoukkueessa ja olen siitä todella ylpeä. Jos saan kruunata urani arvokisoilla, unelmastani tulisi totta.

– Toivon että minulla on ainakin kolme vuotta jäljellä. En ole suunnittelemassa uran loppua, fokus on täysin pelaamisessa.

Sparv teki myös yllättävän lupauksen, jos Huuhkajat onnistuvat selviytymään kesän 2020 EM-kisoihin.

– Jos pääsemme EM-kisoihin, juoksen alasti torilla. Se on aivan selvää, Sparv sanoi nauraen.

Lue Ylen haastattelu kokonaisuudessaan täältä.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille