Portugalilaistalentti Renato Sanches tuikki kirkkaasti vuoden 2016 euroopanmestarijoukkueessa, ja pokkasi tuolloin myös Golden Boy -palkinnon. Sanchesin piti nousta supertähtiluokkaan Bayern Münchenissä, mutta viimeiset kolme kautta ovat olleet erittäin vaikeita.

Parhaallakin Bayern-kaudella bundesliigaminuutteja on tullut vain 615, ja lainapesti Valioliigan Swanseaankin meni pahasti penkin alle. Sanches teki kesän 2016 EM-kisoissa yhden maalin (maajoukkueuransa toistaiseksi ainoan), ja sen jälkeen maaleja on tullut kaksi – yksi Bundesliigassa ja yksi Mestarien liigassa.

Bundesliigan avauskierroksella Sanches sai pelata vain viisi minuuttia, ja Bayern on vahvistunut sittemmin Ivan Perisicillä ja Philippe Coutinholla. Roolia ei olisi vieläkään juuri tarjolla, mutta kaikkien osapuolten onneksi Bayern näyttää olevan löytämässä Sanchesille ostajan.

Saksalaisen Skyn mukaan Sanches on erittäin lähellä siirtyä ranskalaiseen Lilleen, joka selvisi täksi kaudeksi myös Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Siirtosummaksi arvellaan 20 miljoonaa euroa, plus mahdolliset bonuspykälät päälle. Bayern on siis myymässä 22-vuotiasta Sanchesia tappiolla, sillä se maksoi hänestä kolme vuotta sitten Benficalle 35 miljoonaa euroa.

Siirron uskotaan varmistuvan viimeistään lauantaina, sillä selvittämättä ovat enää viimeiset yksityiskohdat. Sanches sai kuitenkin läksäislahjakseen Bayernilta vielä sakot, jotka ovat Bildin mukaan suuruudeltaan 10 000 euroa. Sakot ovat seurausta siitä, ettei portugalilainen osallistunut avauskierroksen Hertha-ottelun jälkeisiin vaihtopelaajille suunnattuihin juoksuharjoituksiin, vaan säntäsi saman tien pettyneenä pukukoppiin.

Perisic valmis avaukseen, Coutinho ei

Bayern sai tyytyä sarja-avauksessaan 2-2 -pistejakoon, ja hakee lauantaina Schalkea vastaan kauden avausvoittoaan. Tuoretta hankintaa Philippe Coutinhoa ei kuitenkaan tulla vielä avauskokoonpanossa näkemään, sillä valmentaja Niko Kovacin mukaan Coutinhon kuntopohja ei siihen vielä riitä.

– Coutinho ei ole missään tapauksessa vielä siinä kunnossa, jota tarvitaan 90 minuutin pelaamiseen. Hän sanoi sen itsekin, Kovac kertoi lehdistölle Transfermarktin mukaan.

[readmore from=Bayern-München]

– Meidän täytyy rakentaa hänen kuntoaan. Hän on treenannut vasta kaksi ja puoli viikkoa. Hänellä on ehdottomasti kirittävää, emmekä tule riskeeraamaan hänen kanssaan.

Coutinho palasi lomaltaan myöhemmin pelattuaan Brasilian paidassa kesän Copa América -turnauksessa.

Bayernin kokoonpanosta puuttuvat lauantaina reisivammaa poteva Leon Goretzka sekä sairastunut Jérôme Boateng. Ivan Perisic on sen sijaan valmis pelaamaan. Niko Kovac on tyytyväinen siihen, mitä Bayern sai siirtoikkunan lopussa aikaiseksi.

– Minulle annetut lupaukset pidettiin, Kovac kiittelee seurajohtoa.