Brian Page jatkaa SJK-luotsina kauden loppuun – ”Olemme erittäin onnekkaita”

© Kuva: SJK

SJK teki viime perjantaina radikaalin ratkaisun, kun se päätyi erottamaan tehtävästään valmentajansa Alexei Eremenkon. Valmennusvastuuseen nostettiin Brian Page.

Keskiviikkona SJK tiedotti, että Page jatkaa SJK:n päävalmentajana ainakin kuluvan kauden loppuun. Avukseen hän saa koko SJK Akatemian valmennusryhmän. SJK Akatemia johtaa omaa Kakkosen lohkoaan selvällä erolla, joten ainakin menestyksen makuun on päästy. SJK Akatemian U23-joukkueen uudeksi vastuuvalmentajaksi nostetaan Thomas Dunne.

Page suorittaa parhaillaan UEFA A -valmentajalisenssiään. Veikkausliigan päävalmentajilta vaaditaan UEFA Pro -lisenssiä, mutta Page saa toimia valmentajana ilman lisenssiä ainakin 60 päivää. SJK on anonut poikkeuslupaa, jotta pidempikin jatko olisi mahdollista. Pagen valmennusryhmään kuuluu joka tapauksessa Dunne, jolla UEFA Pro -lisenssi on.

– Brian on lahjakas nuori valmentaja, joka pyrkii kokoajan kehittämään itseään paremmaksi työssään. Olemme erittäin onnekkaita, että meillä on tällainen henkilö valmiiksi seurassamme. Hänellä on nyt mahdollisuus näyttää taitonsa ja johtajuuskykynsä viemällä meidän edustusjoukkuetta eteenpäin tämän kauden loppuun saakka, SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

– Valmentajalisenssin suhteen odotamme vielä vahvistusta Palloliitolta, mutta emme usko tämän olevan ongelma.

39-vuotias skotlantilainen Brian Page on valmentanut SJK:ssa eri tehtävissä vuodesta 2016 lähtien, niin Simo ValakarinSixten BoströminJosé Manuel Rocan kuin Tommi Kautosenkin apulaisvalmentajana, juniorivalmentajana sekä viimeksi SJK Akatemian lyhytaikaisena vastuuvalmentajana. Syksyllä 2017 hän toimi yhdeksän pelin ajan myös SJK:n päävalmentajana. Thomas Dunnella puolestaan on jo pitkä ura SJK:ssa, sillä hän oli seuran historian ensimmäinen päävalmentaja, Kakkosessa kaudella 2008.

– Meillä on nyt koossa vahva valmennusryhmä, joka työskentelee päivittäin yhdessä ja pyrkii tuomaan meille menestystä ja viemään seuraa eteenpäin. Kaikilla on myös mahdollisuus kasvattaa omaa vastuutaan, Dorman taustoittaa.