Entinen maajoukkuepuolustaja näkee Ilveksen tulevaisuuden valoisana: ”Siitä tulee kova juttu”

© Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Ilveksellä on perjantaina mahdollisuus nousta takaisin Veikkausliigan kärkipaikalle, kun se pelaa rästipelinsä illalla Helsingin IFK:n vieraana. Tällä hetkellä joukkue on tasapisteissä piikkipaikkaa pitävän FC Interin kanssa, mutta Tupsukorvien maaliero on kaksi maalia turkulaisia huonompi.

Ilveksen paidassa viime vuosikymmenen lopussa puolustajana ja apuvalmentajana toiminut Janne Salli on tavallaan ollut vanhan joukkueensa loistokaudesta yllättynyt, vaikka näki potentiaalin jo aikanaan.

– Tunnen kaikki seuran johtohenkilöt ja pelaajiakin vielä jonkun verran. Kyllähän se oli itselläkin tiedossa, kun pelasin siellä viimeisiä vuosina, että he pelaavat pian Veikkausliigassa ja pärjäävät siellä ihan ok. On tuo ollut yllätys tietenkin, että lähes koko kausi oltu sarjan kärjessä, Salli toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Budjetti ei ole verrannollinen muutamaan muuhun isoon seuraan. Mahtavaa duunia tehty siellä. Hieno katsoa, että yleisöäkin käy. Kun vielä aikanaan tulee se uusi stadion, niin siitä tulee kova juttu.

Tuplamestaruus kauden päätteeksi olisi hurja saavutus Ilvekselle.

– Toivottavasti joukkueella riittää. Sitä on vaikea sanoa tässä vaiheessa. Se on loppuvaiheessa pienestä kiinni. Mitali ainakin tulee, mutta toivon mukaan se mestaruus tulee.

Sallin mukaan seuran tulevaisuus näyttää valoisalta. Tampereella on meneillään vahva urheilubuumi.

– Kyllä siellä on se tietty yhteisöllisyys ollut aina. Ilveksellä on junnuja tuhottoman paljon, joten se laaja fanipohja on olemassa. Se meininki peleihin on tullut vasta viime vuosina. Olin katsomassa kesällä muutaman matsin ja huomasin, että kyllä siellä alkaa olla vastustajilla jo kuumat oltavat tamperelaisyleisön edessä.

Seura haki jatkuvuutta tekemiseensä kiinnittämällä päävalmentaja Jarkko Wissin myös seuraavaksi kahdeksi kaudeksi. Sallin mielestä ratkaisu ei yllättänyt.

– Muuta ratkaisua ei voi tehdä, jos vain valmentaja suostuu jatkamaan.

– Uskon, että se oli hyvä ratkaisu Jallulta. Katsoo vielä vähän aikaa ja sen jälkeen isommille areenoille. Hommat on noilla resursseilla vedetty kyllä ihan tappiin. Ilveksen valmennusryhmä on toimiva, entinen A-maajoukkuepuolustaja kehuu.

HIFK:n ja Ilveksen vihreän veran taisto alkaa perjantaina klo 18.30.

Jesse Happonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!