Europelit loppuivat ennen aikojaan – HJK-tähti Riku Riski vähäpuheisena: ”Valtava pettymys”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n tähtihyökkääjä Riku Riski oli todella pettynyt Rigan pudotettua suomalaiset Euroopasta. Rigalle riitti 2-2-tasapeli toisesta osaottelusta, kun avausosa Riiassa päättyi 1-1-. Vierasmaalisäännön turvin HJK:n pelit loppuivat Euroopassa tähän. Riskin mukaan liian aikaisin.

Riski ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeen.

– Valtava pettymys. Kyllä me ajattelimme, että tästä mennään jatkoon, että meillä on homma hyvin hanskassa, mutta ei sitten ollut, Riski harmitteli.

HJK:n pallollinen pelaaminen oli Rigaa vastaan heikkoa. Päävalmentaja Toni Koskela harmitteli sitä, ettei pallolliselle pelaajalle saatu tarjottua vaihtoehtoja. Koskelan mukaan kyse oli osittain voittamisen rutiinin puuttumisesta. Riski oli samoilla linjoilla.

– Ei sinänsä ollut mitään erityisempää pelisuunnitelmaa tähän peliin, ihan samalla tavalla pyrimme aina pelaamaan aktiivisesti. Ehkä emme sitten olleet tarpeeksi antamassa vaihtoehtoja pallolliselle.

– Kuitenkin, kun johdetaan kaksi kertaa, niin pitäisi pystyä hoitaa homma paremmin.

HJK oli ottelussa kahteen kertaan kiinni jatkopaikassa. Johtoasemassa HJK kuitenkin passivoitui kerta toisensa jälkeen.

– Johtoasemassa olisi pitänyt olla aktiivisempi pallon kanssa ja tehdä pidempiä hyökkäyksiä, eikä lähteä vastustajan mukaan ja antaa pidempää syöttöä. He olivat kuitenkin niissä palloissa vahvoja, ja peli ajautui sitä kautta usein meidän kenttäpuoliskolle.

Europelit ovat tältä kaudelta ohi. Sunnuntaina HJK kohtaa vieraissa KPV:n. Veikkausliigassa mestaruustaisto on vielä auki, mutta HJK:lla ei ole varaa enää pistemenetyksiin.

– Nyt pitää keskittyä liigaan. Tämä käsitellään tänään ja sitten alkaa valmistautuminen sunnuntaihin, Riski sanoi ammattilaisen elkein ja suuntasi kohti hiljaista pukukoppia.

HJK:n kauden kannalta kriittistä on nyt se, miten europelien pettymys saadaan nollattua. Koskelalla on täysi työ motivoida pelaajat liigan ratkaisupeleihin kovan pettymyksen jälkeen.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.