Näin Toni Koskela kommentoi HJK:n valtavaa europettymystä – löysi selkeän syyn huonolle esitykselle: ”Se on se mysteeri”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

HJK:n taival Eurooppa-liigan karsinnoissa tuli päätökseen torstai-iltana, kun Riga FC haki 2-2-tuloksen Helsingistä ja eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela harmitteli joukkueensa pallollista pelaamista ottelun jälkeen.

HJK sai otteluun lentävän lähdön, kun Petteri Forsell vei isännät 1-0-johtoon jo viidennellä minuutilla rangaistuspotkun jatkotilanteesta. Sen jälkeen ote kuitenkin siirtyi vierailijoille, joiden prässi tuotti suuria vaikeuksia HJK:lle. Koskelan mukaan syy oli selvä, HJK ei osannut pelata johtoasemassa omaa pallollista peliään.

– Hyvä esimerkki oli meidän toista maalia edeltänyt tilanne, josta tuli kulmapotku. Siinä me etenimme erittäin hyvin. Ja se on se mysteeri, että minkä takia me lopetamme sen tekemisen liian usein pelin aikana, jonka jälkeen menetämme kontrollin ja hallinnan pelistä, ja sen takia meidän tulokset eivät aina tyydytä meitä, Koskela avasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK-vahti Maksim Rudakov joutui laittamaan todella paljon pitkä palloja kohti hyökkääjä Tim Väyrystä. Se ei kuulunut pelisuunnitelmaan. Koskelan mukaan Rigan prässi ei ollut niin kova, etteikö sitä olisi pystytty purkaa.

– Näkisin, että se on enempi psyykkisen puolen hommia. Täytyy muistaa, että meillä on koko vuoden aikana voittoputki ollut parhaimmillaan kaksi peliä, ja sekin on tapahtunut kolmesti. Se tietynlainen voittamisen rutiini puuttuu. Ei se prässi niin kova ollut, etteikö siellä olisi pystynyt pelaamaan.

HJK ei pystynyt pelaamaan fyysistä Rigaa vastaan vahvuuksillaan.

– Se (purkaa prässi alhaalta ja pelata aktiivisesti pallollisena) olisi ollut meidän vahvuus tässä otteluparissa. Siellä on yli 190-senttisiä pelaajia aika monta kentällä, niin me emme välttämättä pärjää hirveän hyvin isoissa palloissa koko ajan.

Tuki pallolliselle pelaajalle puuttui liian usein, minkä takia HJK ei pystynyt hallitsemaan peliä.

– Sitä haluaisin selvästi enemmän, että me tukisimme pallollista ja antaisimme sille vaihtoehtoja, ja että löytäisimme kentältä ne isot tilat.

HJK:n laitapuolustaja Nikolai Alho loukkasi reitensä, ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon 77. minuutilla. Koskelan mukaan mistään vakavammasta ei ollut kyse. Taustalla oli huonosti nukuttu yö hyvästä syystä.

– Alholla oli pieniä tuntemuksia reidessä. Hänellä esikoinen syntyi eilen, ja vähän yöunet jäivät huonoksi. Hän kuitenkin koki olevansa valmis kentälle ja pelasikin oikein hyvin siihen asti, kun tuli vaihtoon. Toivottavasti ei ole mitään isompaa, Koskela avasi.

HJK saa nyt keskittyä täysillä Veikkausliigaan, jossa se kohtaa sunnuntaina vieraissa KPV:n. Europelien osalta HJK:n kaudesta tuli valtava pettymys.

– Tällaisen tuloksen jälkeen tämä on erittäin suuri pettymys. Riga oli hyvä joukkue. Ei me mikään selkeä ennakkosuosikki oltu, mutta pelasimme itsellemme hyvät lähtökohdat tähän toiseen otteluun. Ainoa tavoite oli mennä jatkoon, ja siinä me epäonnistuimme. Iso pettymys, Koskela myönsi.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS