FC Inter hyvällä asialla – päätukijan logo ensimmäisen kerran poissa pelipaidoista

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

FC Interin pelipaitojen rintamuksessa on totuttu näkemään tuttu seuran päätukijan Alfons Håkansin nimi. Perjantaisessa veikkausliigaottelussa HIFK:ta vastaan Håkans-teksti on kuitenkin korvattu hyljelogolla, sillä Inter on kantamassa paitavalinnallaan omaa yhteiskuntavastuutaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta Interin historiassa, kun päätukija Håkansin logo ei ole paidassa esillä.

Ainutkertaisissa peliasuissa paidan keskiössä on 50. juhlavuottaan viettävän Pidä Saaristo Siistinä -yhdistyksen logo. PSS ry:n toiminta on ottelutapahtumassa muutoinkin esillä.

Alfons Håkansin toimialaa on hinaaja- jäänmurtotoiminta, joten yhteistyö vesistöihin keskittyvään ympäristöjärjestöön syntyy luontevasti. Järjestöstä kuitenkin muistutetaan, että jäljet johtavat maalla tapahtuvaan roskaamiseen.

– On arvioitu, että jopa 80 prosenttia merten roskasta on maalta peräisin. Esimerkiksi kaupunkien läpi kulkevat joet ovat merkittävä roskien reitti meriin. Haluammekin korostaa, että maalla tehtävillä valinnoilla on merkitystä merten roskaantumisen torjunnassa, Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Aija Kaski muistuttaa.

Poikkeukselliset pelipaidat huutokaupataan Veritas Stadionin pubissa ennen 26.8. pelattavaa Inter-KPV -ottelua.

Ottelu Inter-HIFK pelataan Veritas Stadionilla ensi perjantaina kello 18.30 alkaen.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!