Guardiola ihmettelee: Man Cityn tähdistä yksikään ei ole ehdolla Fifan vuoden pelaajaksi

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ihmettelee, miksei hänen pelaajiaan ole ehdolla Fifan vuoden pelaajaksi.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa julkisti aiemmin tällä viikolla kymmenen ehdokkaan listansa, josta valitaan vuoden paras miespelaaja.

Valioliigasta ehdolla ovat Liverpoolin Mohamed Salah, Virgil van Dijk ja Sadio Mané sekä Tottenhamin Harry Kane.

City voitti viime kaudella Guardiolan alaisuudessa Englannin triplamestaruuden vieden nimiinsä Valioliigan, FA Cupin ja liigacupin. Guardiola on ehdolla vuoden miesten valmentajaksi, mutta yksikään hänen pelaajistaan ei päässyt listalle.

– Ehkä meidän on voitettava viisi tai kuusi (pokaalia) ja saatava 250 pistettä, jotta meitä harkittaisiin ensi kaudella, kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

Hän ihmetteli erityisesti, miten portugalilainen Bernardo Silva ei päässyt ehdolle.

– En usko, että viime kaudella oli yhtäkään pelaajaa, jolla olisi ollut parempi kausi kuin Bernardo Silvalla. Hän voitti jopa (Nations Leaguen) Portugalin kanssa.

– Nämä palkinnot saa normaalisti, kun voittaa Mestarien liigan. Me olimme (Mestarien liigassa) viimeisissä vaiheissa mukana. Muilla kilpailuilla ei ole väliä, ne eivät ole tärkeitä.

Guardiolan City putosi Mestarien liigasta puolivälierävaiheessa turnauksen toiselle finalistille Tottenhamille. Kilpailun mestaruus meni Liverpoolille, jolla on siis kolme pelaajaa ehdolla.