HJK:ssa vuosina 2016 ja 2017 pelannut Alfredo Morelos teki sunnuntaina kolumbialaista jalkapallohistoriaa. Morelos teki kaksi maalia Hibernianin verkkoon, ja ylsi vasta kuudentena kolumbialaispelaajana sadan maalin rajapyykille Euroopan kentillä. Morelos oli kentällä vain varttitunnin ja teki ensimmäisen maalinsa vain minuutin pelaamisen jälkeen. 6-1 -voitossa vauhdissa oli myös kolme maalia tehnyt Jermain Defoe.

Morelosin maalimäärä on nyt 101. Näistä 46 on syntynyt HJK:n ja 55 skotlantilaisen Rangersin paidassa.

Toque Sports

@ToqueSports
¡EL BÚFALO✌! Los 101 goles de Alfredo Morelos🇨🇴 en Europa repartido por competiciones:

Liga de Escocia - 34
Liga de Finlandia - 27
Copa de Finlandia - 15
Europa League - 13
Copas de Escocia - 12

Por clubes: Rangers (55) y Helsinki (46).

Ylivoimaisesti paras kolumbialainen maalintekijä on ollut legendaarinen Falcao, joka on tehnyt Porton, Atlético Madridin, Monacon, Manchester Unitedin ja Chelsean paidassa kaikkiaan 230 maalia. Yli sataan maaliin ovat pystyneet myös Jackson Martínez, Carlos Bacca, Hugo Rodallega ja Adrián Ramos.

Turkkilaista Denizlisporia edustava Rodallega puuttuu allaolevan twiitin listauksesta. Rodallegalla on maaleja Euroopassa koossa kaikkiaan 103.

23-vuotias Morelos on kovassa seurassa, ja ylsi sataan maaliin koko joukon nuorimpana. Kaikilla muilla sadan maalin kerholaisilla osumat ovat tosin syntyneet kovemmissa sarjoissa, ja koko muu ryhmä onkin varsin kokenut myös Kolumbian maajoukkueessa. ”Bufálo” Morelosilla maaotteluita on toistaiseksi pelattuna vain kolme, mutta eiköhän tulevaisuudessa odota myös siirto kovatasoisempaan liigaan. Tällöin myös HJK:ta odottaa mittava siirtokorvaus Rangers-siirron yhteydessä sovitun mukaisesti.

Morelos teki viime kaudella 30 maalia Rangersille, ja on aloittanut uuden kaudenkin erittäin tehokkaasti. Tällä kaudella Morelos on pelannut kaksi Skotlannin pääsarjaottelua ja viisi peliä Eurooppa-liigan karsintaa. Seitsemän ottelun tehosaldo on seitsemän maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Rangers Football Club

@RangersFC
Welcome To The Party @morelos2106!

🐃 #ElBufalo

Lähde: El Espectador