Ykkösen toisena majaileva TPS kohtaa maanantai-iltana Veritas Stadionilla MYPA:n. Peliin valmistautumista on sävyttänyt kokeneen maajoukkuehyökkääjän Kasper Hämäläisen läsnäolo, sillä ”Kappe” liittyi TPS:n harjoitusryhmään ainakin viikonlopun ajaksi.

TPS-kasvatti on viettänyt Puolassa 6,5 kautta, mutta on ollut kesän ilman uutta seuraa. Hämäläisen sopimus Legia Varsovan kanssa päättyi viime kauteen, eikä uuden seuran valinnassa ole kiirehditty. Kesän ajan Hämäläinen on lomaillut Turussa, mutta nyt hän otti tuntumaa joukkueharjoituksiin Tepsin kanssa.

– Nyt kun ikääkin alkaa pikkaisen olemaan, niin nämä ekat treenit täytyy ottaa aika iisisti. Varsinkin, kun taukoa on ollut kaksi kuukautta. Mulla ei ole varmaan ikinä ollut näin pitkää taukoa treeneistä, 33-vuotias Hämäläinen naurahtaa TPS-TV:n haastattelussa.

Puolassa jatkamista Hämäläinen ei varteenotettavana vaihtoehtona pidä.

– 6,5 kautta Puolassa on aika pitkä aika. Ikinä ei saa sanoa ei – olen oppinut sen uran varrella – mutta kyllä mä luulen, että Puola on nyt nähty. Nyt on aika nähdä muita elämyksiä ja katsoa, mihin tie vie.

– Kaikki on auki. Prioriteetit on nyt vähän muuttuneet, jos vertaa kymmenen vuoden takaiseen. Nyt mennään perhe edellä. Tärkeintä on nyt se, mitkä koulut ovat sopivia ja mikä paikka olisi sopiva.

– Kivan paikan, kivan koulun ja kivan seuran löytäminen ei tapahdu hirveän nopeasti. Mielellään odottelemme vielä hetken ja katsotaan, josko joku sopiva paikka löytyisi.

Hämäläinen on suunnittelut asettuvansa peliuran jälkeen Suomeen, mutta vielä ei sen aika ole.

– Kyllä tarkoitus on vielä lähteä ulkomaille hetkeksi saamaan uusia seikkailuja. Tavoite olisi olla vielä pari vuotta ulkomailla, ja tulla sen jälkeen takaisin Suomeen, hyökkääjä kertoo.

Hämäläinen jatkaa mielellään myös maajoukkueuraansa, mutta yksi pieni mutka matkassa on.

– Siihen pitää varmaan olla joku seurakin, hyväntuulinen turkulainen naurahtaa.

61 A-maaottelua pelannut Hämäläinen lähti maailmalle kauden 2009 jälkeen, pelattuaan Veikkausliigassa 97 ottelua TPS:n paidassa. Tukholmalaisessa Djurgårdenissa hän pelasi kolme kautta ennen kuin matka jatkui Puolaan tammikuussa 2013. Puolassa Hämäläinen voitti kansallisen mestaruuden neljällä kaudella peräkkäin. 191 Ekstraklasa-ottelussa suomalainen teki komeat 53 maalia.