IL: Perparim Hetemaj vertaa Teemu Pukkia Messiin ja Ronaldoon: ”Tatsi ja vetotyyli hyvin espanjalaistyylinen”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Neljä maalia kahdessa ensimmäisessä valioliigaottelussaan tehnyt Teemu Pukki on vallannut otsikot niin Suomessa kuin Englannissakaan. Vain harva uskalsi odottaa kotkalaishyökkääjältä näin räväkkää sisääntuloa Valioliigaan, mutta Perparim Hetemajta Pukin onnistuminen ei yllättänyt. Hetemaj kun kertoi Pukille toissa viikolla, että tämä tekee Valioliigassa tällä kaudella 19-20 maalia.

– Pahoin pelkään, että meni vähän alakanttiin, Hetemaj naurahtaa Iltalehden haastattelussa (IL:n koko juttu täällä).

Hetemaj on Pukin hyvä ystävä, ja hän onkin erittäin mielissään Norwich-kärjen välittömästä onnistumisesta.

- Joutuu ihailemaan ja olemaan onnellinen – aivan huikea suoritus. Ensimmäisessä pelissä teki maalin ja tänään kolme maalia.

- Nyt se on virallista: Suomella on uusi kansainvälisen tason supertähti. Aivan huikeata Temeltä, ”Perpa” hehkuttaa.

Hetemaj ja Pukki olivat Huuhkajissa pitkään huonekavereita. Keskikentän terrieri luonnehtii hyökkääjää seuraavasti:

- Jos analysoi Teemua pelaajana, niin ainahan hänellä on ollut huippuominaisuuksia: haltuunotot, liike, veto, räjähtävyys, nopeus, Hetemaj listaa.

- Ja myös sekin, miten hän vetää pallon: ei ota haltuun, vaan saman tien. Hän ei ota väliaskelta, vaan pystyy vetämään suoraan.

- Hänellä on liian hienoja ominaisuuksia. Tuntuu, että ne ovat pitkälti lähtöisin Espanja-koulusta. Huomaa, että se tatsi ja vetotyyli on hyvin espanjalaistyylinen.

Pukki vietti nuorena 2,5 vuotta Espanjassa Sevillan organisaatiossa. Espanjassa ovat maineensa luoneet myös vuosikymmenen kirkkaimmat tähdet Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, joista Hetemaj puhuukin jo samassa yhteydessä Pukin kanssa.

- Pitää aina muistaa, kun ihmiset arvioivat pelaajaa, että on kolme pelaajaa – Cristiano, Messi ja Mohamed Salah – jotka tekevät maaleja jatkuvasti. Muille on ihan normaalia, ettei joskus tule maaleja. Ei voi olettaa, että joka pelissä tehdään maaleja. Tätä vauhtia Teme on liittymässä tuohon kolmen kerhoon, Hetemaj heittää.

- Nyt Teemu on huipulla ja toivottavasti pysyy pitkään. On kiva katsoa, kun moni asiantuntija aina manasi häntä, ja manasi ja manasi. Ne eivät aina näe kaikkea. Teemu on näyttänyt kaikille. Se on hieno nähdä.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS