IS: Tuttu maalitykki palaamassa Veikkausliigaan – Alisuorittanut hyökkääjä lähtee Hongasta

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigayleisölle hyvin tuttu mies Macoumba Kandji on palaamassa Honkaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (IS:n koko juttu löytyy täältä).

34-vuotias Kandji on nähty Veikkausliigassa jo neljällä eri kaudella. Vuosina 2014 ja 2015 hän edusti HJK:ta, kaudella 2017 Interiä ja kaudella 2018 Honkaa. Kaikkein huimimpaan iskuun pitkänhuiskea senegalilainen äityikin juuri viime kaudella, kun hän pyssytti 26 ottelussa Hongalle peräti 16 maalia. Kandji valittiin myös kaksi kertaa sarjan kuukauden pelaajaksi.

Hongasta Kandji lähti iranilaiseen Sanat Naftiin. Iranissa syntyi Transfermarktin mukaan kaksi maalia kuudessa ottelussa, mutta pesti jäi hyvin lyhyeksi ja heinäkuusta alkaen Kandji on ollut vailla seuraa.

Veikkausliigan siirtotakaraja on perjantaina, joten Hongan odotetaan tiedottavan pian Kandjin saapumisesta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan sopimus kattaa myös kauden 2020.

Honka hankki kauden alla Kandjin korvaajaksi 30-vuotiaan yhdysvaltalais-meksikolaisen Luis Silvan, joka tuli Espooseen peräti 157 MLS-ottelun kokemuksella. Hongassa syntyi kuitenkin 13 ottelussa vain vaatimattomat tehot kolme maalia ja yksi maalisyöttö, eikä hankinta vastannut odotuksia.

Luis Silvan matka jatkuukin Espoosta takaisin tuttuun MLS-liigaan. Seattle Sounders tiedotti Silvan pelaajasopimuksesta torstaina.