Lauantai 17. elokuuta oli suomalaisittain erittäin herkullinen jalkapalloilta. Uransa toista valioliigaottelua pelannut Teemu Pukki latoi pallon kolme kertaa Newcastlen verkkoon, ja teki ensimmäisen suomalaispelaajan hattutempun Valioliigassa sitten Mikael Forsselin ja vuoden 2008.

Jos maalit ovat vielä näkemättä, niin ne voi katsoa alla Viafreen sivuilta tästä linkistä.

Pukin mahtavaa saavutusta vain korostaa se, että hänestä tuli samalla ensimmäinen pelaaja koko Valioliigan historiassa, jonka maalisaldo näyttää neljää kahden pelatun ottelun jälkeen. Valioliiga on perustettu vuonna 1992, mutta yksikään pelaaja ennen Teemu Pukkia ei ollut tehnyt neljää maalia kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussaan. Avausmaalinsa Pukki teki jo viime viikolla Liverpoolin verkkoon, ja Newcastlea vastaan saldo sitten jo nelinkertaistui.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Teemu Pukki has become the first player in Premier League history to score as many as four goals in his first two appearances in the competition. Party!

Pukki teki lauantaina myös Norwichin seurahistoriaa, sillä hänestä tuli jo nyt, toisen Norwich-kautensa alussa seuran historian tehokkain ei-brittiläinen pelaaja. Ennätystä on pitänyt 59 vuoden ajan hallussaan kanadalainen Errol Crossan, joka viimeisteli Norwichille 32 maalia. Pukki on tehnyt Norwichin peliasussa nyt kaikkiaan 34 maalia.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Teemu Pukki is Norwich City's all-time top scorer from outside the British Isles 🇫🇮

He now has 34 goals, overtaking Canadian Errol Crossan's 59-year stay as the Canaries' top overseas scorer (32).

#ncfc #PukkiParty 🔰