Kato kävi – suomalaispelaajien joukko harveni ennen europelien playoff-kierrosta

© Kuva: Getty Images

Enää ei tarvitse odottaa kuin vajaat kaksi viikkoa, ennen kuin tiedetään Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kaikki lohkovaiheen joukkueet. Kolmannet karsintakierrokset pelattiin tällä viikolla valmiiksi, ja edessä on enää playoff-kierros.

Kun HJK:n taival Eurooppa-liigan karsinnoissa tyssäsi latvialaiseen Riga FC:hen, selvisi, ettei suomalaisjoukkuetta tällä kaudella lohkovaiheessa nähdä. Suomalaispelaajia on kuitenkin yhä mukana kourallinen.

Mestarien liigan lohkovaiheessa nähdään Genkin Jere Uronen sekä Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky ja Joel Pohjanpalo. Viimeksimainitun pelaaminen riippuu kuitenkin ennen kaikkea siitä, millä aikataululla Pohjanpalon pitkään vihoitellut nilkkavamma sallii pelaamisen. Lohkovaiheessa on mukana myös Boris Rotenbergin Lokomotiv Moskova, mutta polven ristisidevamma pitää Rotenbergin sivussa kaiketi ainakin helmikuulle.

Mestarien liigan playoff-kierroksella ei suomalaispelaajia nähdä, joten UCL-kattaus on suomalaisittain jo valmis.

Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen suoraan pääsevien joukkueiden pelaajistoissa ei suomalaisia ole, joten suomalaisten saaminen lohkovaiheeseen on playoff-kierroksesta kiinni. Kolmannella kierroksella kato jo kävi, sillä kolmen suomalaispelaajan haaveet lohkovaihepaikasta kaatuivat.

Simon Skrabbin IFK Norrköping putosi israelilaiselle Hapoel Be’er Shevalle yhteismaalein 2-4. Skrabb oli Norrköpingin avauskokoonpanossa kaikissa kuudessa euro-ottelussa, mutta jäi ilman tehomerkintöjä.

Portugalilainen Braga osoittautui aivan liian kovaksi vastustajaksi tanskalaiselle Brøndbylle ja eteni playoff-vaiheeseen vakuuttavasti yhteismaalein 7-3. Näin myös Paulus Arajuurelta jäivät lohkovaihepelit tämän kauden osalta haaveeksi. Arajuuri pelasi viidessä Brøndbyn kuudesta europelistä täydet minuutit ja teki Lechia Gdanskin verkkoon yhden maalinkin. Turussa Interin vieraana Arajuuri pelasi vain pari minuuttia.

Kylmää kyytiä sai myös toinen tanskalainen, Tim Sparvin FC Midtjylland. Midtjylland sai taipua Glasgow Rangersille samoin yhteislukemin 3-7. Huuhkajien kapteeni pelasi otteluparissa yhteensä noin 80 peliminuuttia.

Playoff-vaiheessa on mukana edelleen neljä suomalaispelaajan joukkuetta. Tosin vain kaksi suomalaista saa peliaikaa jokseenkin säännöllisesti.

Glen Kamara kuuluu tälläkin kaudella jo edellä mainitun Rangersin luottomiehiin. 23-vuotias Kamara pelasi täydet peliminuutit kolmessa Rangersin tähänastisessa europelissä – myös molemmissa Midtjylland-otteluissa – ja sai tilastoihinsa eiliseltä yhden varoituksen. Rangers kohtaa playoff-kierroksella puolalaisen Legia Varsovan.

Kamaran ikätoveri Jasse Tuominen pelasi torstaina 22 minuuttia, kun BATE pelasi maalittoman tasapelin FK Sarajevon kanssa. BATE lunasti jatkopaikan yhteismaalein 2-1, ja saa playoff-kierroksella vastaansa kazakstanilaisen Astanan. Tuominen on pelannut viidessä viimeisessä BATE:n europelissä, ja kahdessa näistä hän on päässyt avaukseen. Jälkimmäisessä Sarajevo-ottelussa hän sai varoituksen.

Lohkovaiheeseen mielii myös Tukholman AIK, jonka matkalla viimeinen este on skottijätti Celtic. 20-vuotias Saku Ylätupa ei ole pelannut yhdessäkään AIK:n europelissä ja Allsvenskanissakin hän on päässyt kentälle viimeksi kesäkuussa.

Kyproslainen Apollon Limassol pudotti kolmannella karsintakierroksella itävaltalaisen Austria Wienin yhteismaalein 5-2. Playoff-vaiheessa haaste on kivikova, sillä arpa heitti vastustajaksi hollantilaisen PSV Eindhovenin. Apollonin kolmosvahti on elokuussa 21 vuotta täyttävä Samu Volotinen, joka ei kuitenkaan ole pelannut uuden joukkueensa paidassa vielä yhtään virallista ottelua.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.