Katsomosta Neymarille suorat sanat – Kylian Mbappé: ”PSG ei sama ilman Neymaria”

© Kuva: Getty Images

Mestaruutta puolustava Paris Saint-Germain aloitti sarjakautensa sunnuntaina ottamalla selkeän 3-0 -voiton Nimesistä. PSG:ltä onnistuivat maalinteossa tutut supertähdet Edinson CavaniKylian Mbappé ja Ángel Dí Maria. Joukkueen kirkkainta keulakuvaa Neymaria ei sen sijaan kokoonpanossa nähty.

Neymar on harjoitellut kesän aikana Thomas Tuchelin joukkueen mukana. Hän ei kuitenkaan ole pelannut ainuttakaan harjoitusottelua, ei Ranskan Supercupia Rennesiä vastaan eikä liioin sarja-avausta. Nimes-ottelusta Neymar oli tiettävästi sivussa ”pikkuvaivojen vuoksi”, mutta spekulaatioita edessä olevasta siirrosta poissaolot eivät ainakaan hiljennä.

PSG:n kannattajat eivät hekään huhumyllyä hidastaneet, sillä katsomosta ilmaistiin mielipiteitä Neymarin suhteen erittäin selkeäsanaisesti. Lakanassa lukenut sanoma ”Häivy jo, Neymar” ei jättänyt mitään epäselväksi. Kannattajat myös hoilasivat pelin aikana äänekkäästi sanoja ”Neymar, huoranpenikka”.

Neymarin tutkapari Kylian Mbappé muistutti kuitenkin pelin jälkeisessä haastattelussa Neymarin merkityksestä joukkueelle. Myös valmentaja Thomas Tuchel yhtyi kehuihin.

– Neymarin tilanteesta ei voi valehdella. Tulemme näkemään, mitä tapahtuu, mutta PSG ei ole sama joukkue ilman Neymaria, Mbappé totesi Canal+:n haastattelussa Sportin mukaan.

– Meidän täytyy etsiä ratkaisuja tulla toimeen ilman Neymaria. Ei ole mahdollista menettää häntä, ja löytää toista pelaajaa, joka pystyisi samoihin tekoihin kuin hän. Minulla ei ole uutisia Neymarin tulevaisuutta koskien. Asia on PSG:n, Neymarin ja toisen seuran välinen, Tuchel kommentoi.

– Minä haluan Neymarin jatkavan pelaamista. Jos hän lähtee, minä vietän unettomia öitä.

Neymar itse haluaa tiettävästi palata Barcelonaan, mutta PSG:n uskotaan myyvän brasilialaisen mieluiten Real Madridiin. Siirtoikkuna on auki vielä kolme viikkoa.