Kokeneet suomalaistopparit tehokkaina Pohjoismaiden sarjoissa – Markus Halstin pitkä kuiva kausi ohi

© Kuva: Juha Tamminen

Kokeneet suomalaispuolustajat Markus Halsti ja Joona Toivio olivat tehokkaina sunnuntain sarjaotteluissaan. Halsti teki ottelun ainoan maalin, kun Esbjerg otti kotikentällään Lyngbystä avausvoittonsa tämän kauden Tanskan Superliigassa. Viime kauden pronssijoukkueen kausi on ollut toistaiseksi vaisu, sillä kuudesta ottelusta on kasassa vasta neljä pistettä.

Halsti ja Joni Kauko pelasivat ottelussa täydet 90 peliminuuttia. Pyry Soirille minuutteja kertyi 82.

35-vuotiaalle Halstille maali merkitsi samalla pitkän kuivan kauden päättymistä. Edellisen maalinsa Halsti oli tehnyt yli viisi vuotta sitten, toukokuussa 2014, pelatessaan tuolloin vielä Malmössä. 35 A-maaottelussaan Halsti ei ole maaleja tehnyt. Halsti pelasi tänään Esbjergin kapteenina.

Ruotsin Allsvenskanissa puolestaan Joona Toivio puski kulmapotkusta Häckenille 1-0 -johtomaalin vierasottelussa Örebrota vastaan. Häcken voitti pelin lopulta 2-1. Toivio otettiin puoliajalla vaihtoon, mutta Albin Granlund pelasi Örebron riveissä täydet minuutit. Juhani Ojala seurasi peliä Häckenin vaihtopenkiltä.

Toiviolle maali oli toinen kolmeen viimeiseen otteluun.