Huuhkajien laitahyökkääjä Lassi Lappalainen viimeisteli jälleen kaksi maalia Montreal Impactille Yhdysvaltojen Major League Soccerissa.

Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna pelattu ottelu FC Dallasia vastaan päättyi 3-3-tasapeliin. Lappalainen, 20, vastasi Montrealin kahdesta ensimmäisestä osumasta, joissa hänellä oli kummassakin rutkasti myös tuuria matkassa.

Ensimmäisessä maalissa pallo karkasi Dallasin puolustajan jalkojen välistä Lappalaiselle, joka reagoi nopeasti ja ujutti pallon takakulmaan.

Major League Soccer

@MLS
A 🎁 for Lassi Lappalainen!

Hosts in front 1-0. #MTLvDAL

Toisessa maalissa Lappalainen pääsi väliin vastustajan huonoon syöttöön, karkasi puolustukselta läpiajoon ja sijoitti pelivälineen sisään.

@MLS
Christmas coming early for Lassi...

Another gift and #IMFC lead 2-0 at the break! #MTLvDAL

Toisen puoliajan alkupuolella Montreal meni vielä kolmen maalin johtoon, ja kaikki näytti hyvältä. Dallas kavensi kuitenkin pian ja teki vielä viimeisen viiden minuutin aikana kaksi maalia.

– Tietysti olisin mieluummin voittanut kuin tehnyt maalin, kommentoi Lappalainen North Shore Newsin mukaan.

– Meidän on oltava johdonmukaisempia. Emme voi päästää kolmea maalia, kun ottelua on puoli tuntia jäljellä ja johdamme 3-0.

– En tiedä muista jätkistä. Jalkani olivat hieman väsyneet. Emme kyenneet enää prässäämään niin paljon. Annoimme hallinnan heille.

Lappalaisella on nyt kasassa neljä maalia MLS:ssa yhtä monessa ottelussa. Hän onnistui kahdesti maalinteossa myös debyytissään, 4-0-voitossa Philadelphia Unionia vastaan heinäkuussa.

MLS:n suomalaisista viime yönä olivat vauhdissa myös Lappalaisen joukkuekaveri Jukka Raitala, joka pelasi Montrealin topparina täydet minuutit, New York City FC:n keskikenttäpelaaja Alexander Ring, joka kipparoi joukkueensa 4-1-voittoon FC Cincinnatista sekä Minnesota Unitedin keskikenttäpelaaja Robin Lod, joka tuli tunnin kohdalla vaihdosta sisään 1-1-tasapelissä Orlando Cityä vastaan.