Brescian ykkösvahdin paikassa tiukasti kiinni oleva Jesse Joronen tuntee englantilaisen jalkapallon. Joronen vietti vuosia Fulhamin riveissä ja pystyi aitiopaikalta seuraamaan brittifutiksen vaatimustasoa.

Huuhkajien maalivahdin mielestä Norwichin Teemu Pukilla on olemassa kaikki edellytykset pärjätä hyvin Valioliigassa.

– Teemun jalkapalloäly riittää loistavasti Valioliigaan. Se on todella korkealla tasolla. Hän tietää, mihin mennä ja milloin, Joronen kehuu SuomiFutis-sivustolle.

– Jalat ja pää toimivat Valioliigan vaatimalla tasolla. Miksei sitten tulostakin tulisi?

Joronen luonnollisesti korostaa, että Englannin Mestaruussarjan ja Valioliigan ero on huomattava.

– Ero ei välttämättä ole iso Championshipin kärkipään ja Valioliigan häntäpään välillä. Mutta yleisellä tasolla ero on suuri. On täysin selvää, ettei Norwich pysty luomaan samalla tavalla paikkoja kuin Championshipissa.

– Koska tilanteita tulee vähemmän, korostuu Pukin tärkeys. Harvemmista paikoista pitää osua hyvällä prosentilla. Ja juuri se on Temen vahvuus. Hän viimeistelee hyvällä prosentilla.

Valioliiga alkaa perjantaina ottelulla Liverpool-Norwich. Kauden alkua juhlitaan varmasti monessa paikassa, mutta isosti myös Suomessa: Casino Helsingin Fennia Salissa alkaa yleisöllekin avoin ja maksuton ”Pukkiparty” kello 20.00. Ohjelmassa ovat mm. Markku Kanervan ja Jussi Jääskeläisen puheenvuorot. Jorosen mielestä Pukki on partynsa ansainnut.

– Viime kausi oli täysosuma. Pitkästä aikaa suomalainen pelaaja on raivannut tiensä Valioliigaan ja sitä on syytäkin juhlia. Toivottavasti kuitenkin lyhyen ajan sisällä suomalaispelaajan pelaaminen Valioliigassa on vähän tavallisempaa ja arkipäiväisempää, Joronen miettii.

Englannin Valioliiga näkyy Viasatin kanavilla ja Viaplayn palvelussa. Niin myöskin avausottelu, jonka selostaa paikan päältä Mikko Innanen. Mukana tunnelmassa Anfieldilla ovat myös Pasi Rautiainen ja Ville Klinga. Liverpool-Norwich-ottelun lähetys käynnistyy ennakkostudiolla klo 21.00.