Maajoukkuelegenda ihmettelee SJK:n valmentajarulettia: ”Paras vaihtoehto valmentajaksi olisi Sarajärvi itse”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:n kausi ei ole taaskaan ollut sitä, mitä Seinäjoella odotettiin vielä kevättalvella. Joukkue on sarjassa seitsemäntenä, ja jäämässä sitä myötä ulos ylemmästä loppusarjasta. SJK on tehnyt kauden 21 ottelussa vain 16 maalia, joka on koko sarjan huonoin lukema.

Lauantaina joukkueen on pakko voittaa Kuopion Palloseura, mikäli se haluaa edes haaveilla mitalitaistelusta. Tällä hetkellä taistelu siitä tuntuu lähinnä teoreettiselta, jos edes siltä. Matkaa kolmanteen sijaan on yhdeksän pistettä. Kolmantena on juuri KuPS.

– Ei SJK tule kyllä KuPS:aa voittamaan. Keskinäinen ottelu sunnuntaina Lahden ja MIFK:n välillä ratkaisee kuudennen sijan, jalkapallolegenda Ari Hjelm povaa SuomiFutis-sivustolle.

– Se on hieno peli. Olisi ollut hienoa, kun molemmat olisi taistellut voitosta pakon sanelemana, Hjelm toteaa viitaten Veikkausliigan ei-yhtenäiseen otteluohjelmaan päätöskierroksella.

Hänen mukaansa SJK ei ole antanut itsestään kovin hyvää kuvaa viime kausina. Lukuisat valmentajapotkut ovat tuoneet seuran ylle tummanharmaan pilven. Hjelm ei ihmetellyt enää, kun Alexei Eremenko senior sai siirtyä sivuun SJK:n päävalmentajan paikalta muutama viikko sitten.

– SJK on oman maineensa jo tehnyt. Paras vaihtoehto SJK:n valmentajaksi olisi Sarajärvi (Raimo) itse. Ei tuossa ole mitään järkeä. Simo (Valakari) lensi pihalle, vaikka meni hyvin. Aivan sama, ketä sitä joukkuetta valmentaa. Ei ole ollut kysymys siitä, että onko hyvä vai huono valmentaja, kolme kertaa Tampere Unitedin Suomen mestaruuteen luotsannut Hjelm tokaisee.

– Itse kukin me jätämme itsestämme kuvan. Kyllä SJK on jättänyt itsestään erikoisen kuvan. Sen yhden mestaruuden jälkeen taisi mennä kasetti sekasin. Ei noin menestyvää joukkuetta rakenneta. Mallia voisi ottaa vaikka KuPS:sta tuossa pitkäjänteisyydessä, tamperelainen neuvoo.

Hjelm ennustaa, että SJK:n vetovoima pelaajien silmissä on hiipumassa. Komea stadion ja hyvät olosuhteet eivät riitä pelkästään vetonaulaksi.

– En tiedä minkä tyyppinen pelaaja menee SJK:hon kohta enää pelaamaan? Moni menee valmentajan perässä uuteen seuraan. Ei SJK:hon huiput mene, kun valmentajat vaihtuu koko ajan. Hyvät pelaajat saavat kuitenkin valita seuransa.

KuPS:n lisäksi SJK saisi ottaa mallia Hjelmin mielestä HJK:sta.

– Perinteillä on kauhean iso merkitys. Kaikki haluavat HJK:hon, koska tietävät, että laatu on oikeasti hyvää ja seuran johtaminen myös järkevää. HJK on niin hieno seura. Pelaajat saavat keskittyä vain olennaiseen. Arvostan todella paljon.

– Parasta olisi jos Sarajärvi kokeilisi itse valmentamista. En arvosta vanhana pelaajana tuollaista show’ta ja sirkusta, Suomen maajoukkueessa yhteensä 100 A-maaottelua pelannut Hjelm kritisoi.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.