Petteri Forsell oli kentän kuningas paluuottelussaan – HJK ryöpytti FC Lahtea

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Petteri Forsell pelasi lauantaina ensimmäisen ottelunsa Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubin paidassa.

Puolalaisesta Miedź Legnicasta HJK:hon tällä viikolla siirtynyt Forsell, 28, oli yhdellä osumallaan ja kahdella maalisyötöllään kentän kuningas, kun Klubi kaatoi kotikentällään FC Lahden 4-0.

Hän antoi myös kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Riku Riski teki HJK:n ensimmäisen maalin.

Seuraavan maalin Forsell pyssytti itse sisään. Hän sai pallon rangaistusalueen tuntumassa ja laukoi tulisesti. Voimakas ulkokierre yllätti täysin Lahden maalivahdin Patrick Rakovskyn, joka vain katseli, kun pallo meni etunurkasta sisään.

Hieman ennen taukovihellystä Forsell alusti kenties kauden hienoimman maalin. Hän lähetti keskikentältä pitkän syötön rangaistusalueelle Riskille, joka latasi pallon suoraan ilmasta verkkoon.

HJK ja Forsell jatkoivat toisella puoliajalla siitä, mihin ensimmäisellä jäivät. Lahti menetti toisen jakson alussa pallon omalla kenttäpuoliskollaan, ja peliväline tuli Forsellille, joka taituroi sen ulkosyrjällään rangaistusalueelle. Rakovsky haroi tyhjää, joten Evans Mensahilla oli helppo työ laittaa loppulukemat taululle.

Forsell pelasi viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2015, IFK Mariehamnin paidassa. Hän debytoi HJK:ssa tiistaina Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ottelussa latvialaista Riga FC:tä vastaan.

Veikkausliigassa pelattiin lauantaina samaan aikaan myös kaksi muuta ottelua. Kuopion Palloseura voitti kotonaan FC Interin 2-0 Ilmari Niskasen ja Petteri Pennasen maaleilla. Honka ja Seinäjoen Jalkapallokerho pelasivat Espoossa 0-0-tasapelin.