Philippe Coutinho täynnä intoa Bundesliigaan – ”En malta odottaa Bayernin pelipaidan päälle laittamista”

© Kuva: Getty Images

Philippe Coutinhon lainasiirto Bayern Müncheniin sai lopullisen sinettinsä maanantaina. 27-vuotias brasilialainen läpäisi Bayernin lääkärintarkastuksen sunnuntaiaamuna ja allekirjoitti kauden 2019-2020 kattavan sopimuksen bundesliigamestarien kanssa. Sopimukseen sisältyy muhkea, 120 miljoonan euron osto-optio, ja itse lainasta Bayern maksaa Barcelonalle 8,5 miljoonaa euroa. Se myös kuittaa Coutinhon tämän kauden palkan.

– Olemme tehneet töitä Philippe Coutinhon hankkimiseksi jo jonkin aikaa, ja olemme siirrosta erittäin iloisia. Kiitän erityisesti Barcelonan puheenjohtaja Josep Bartomeuta, jonka kanssa minulla on hyvä ja ystävällismielinen suhde, Bayernin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge toteaa seuran kotisivuilla.

– Coutinho on maailmantähti ja fanimme tulevat ilahtumaan.

Urheilujohtaja Hasan Salihamidzic korosti pelaajan halua siirtyä juuri Bundesliigaan, esimerkiksi huhutun PSG:n sijaan.

– Philippe teki meille Barcelonassa käydyissä neuvotteluissa erittäin selväksi, että hän halusi ehdottomasti siirtyä Bayerniin. Loistavan tekniikkansa ja taitotasonsa ansiosta hän vahvistaa hyökkäystämme välittömästi.

Coutinho itsekin hehkutti heti alkajaisiksi uutta työympäristöään.

– Minulle tämä siirto merkitsee uutta haastetta uudessa maassa, yhdessä Euroopan parhaista seuroista. Odotan sitä innolla. Minulla on runsaasti kunnianhimoa ja olen vakuuttunut, että voin saavuttaa tavoitteeni yhdessä uusien pelikaverieni kanssa.

– En ole henkilö, joka puhuu mielellään itsestään, mutta pelaan mielelläni keskikentän keskustassa ja yritän luoda maalipaikkoja.

– En tunne vielä kaupunkia, mutta ensivaikutelmani sekä saamani vastaanotto ovat olleet erittäin kunnioittavia. En malta odottaa, että voin pukea Bayernin paidan ylleni ja alkaa pelaamaan, kymppipaitaa Bayernissa kantava Coutinho jatkoi.