Tottenham teki kesällä ennätyshankintansa, kun se kiinnitti 22-vuotiaan keskikenttäpelaajan Tanguy Ndombélén Ranskan liigan Lyonista. Spurs pulitti Ndombélésta muhkeat 60 miljoonaa euroa.

Lyon ei ollut ainoa kaupassa rikastunut seura, vaan siirtosummasta 12 miljoonaa euroa kuului Ligue 1:ssa niin ikään pelaavalle Amiensille, joka oli aikoinaan rustannut Ndombélén siirtosopimukseen pykälän jälleenmyyntiosuudesta. Tämä summa kiinnosti kuitenkin myös rikollisia tahoja.

TalkSPORT kertoo, että hakkerit pyrkivät nappaamaan Amiensille kuuluvasta siirtokorvauksesta kahta miljoonaa euroa itselleen. Ryöstöyritys tehtiin 3. elokuuta, kun Amiens valmistautui viimeiseen harjoitusotteluunsa La Ligan Leganésia vastaan. Raportin mukaan 600 000 euron siirto oli ”keskeytetty”, ja hakkerit pyrkivät ohjaamaan varoja Espanjaan. Tämä siirto onnistuttiin kuitenkin torjumaan.

Asialla uskotaan olleen saman ryhmän, joka yritti napata osan Noam Emeranin siirtotummasta tämän siirryttyä Manchester Unitediin. Poliisi tutkii ryöstöyritystä.

[readmore from=Ndombele-Tanguy]

Tanguy Ndombélé onnistui maalinteossa heti Valioliigan avauskierroksella pamautettuaan komean kudin 25 metristä verkkoon. Ndombélé onnistui muutenkin hyvin, mutta Spurs-luotsi Mauricio Pochettino odottaa uudelta suojatiltaan vieläkin enemmän.

– Se oli fantastinen esitys, mutta totta puhuen hän pystyy paljon parempaankin. Ndombélé näytti vain 30 tai 40 prosenttia potentiaalistaan, Pochettino muotoili.