Suomalaistoppari löysi uuden seuran Tanskasta – ”Hyvä ensivaikutelma”

© Kuva: Juha Tamminen

30-vuotias Juhani Ojala on saanut olla tällä kaudella jälleen terveenä vaikeiden loukkaantumisten jälkeen, mutta peliminuutit Allsvenskanin Häckenissä ovat jääneet vähiin. Ojala on pelannut tällä kaudella vain kolmessa ottelussa, joista kahdessa avauksessa. Edellisestä ottelusta on yli kuukausi aikaa. Pienen tilastokummajaisen suomalaistoppari sai kuitenkin toukokuun Sirius-ottelussa aikaiseksi, kun hän kirjautti tilastoihin samassa pelissä maalin, maalisyötön ja ulosajon kahden varoituksen myötä.

Koska Häckenissä ei Ojalalle ollut suurempaa roolia tarjolla, päätyi puolustaja vaihtamaan seuraa. Tanskan toiselle sarjatasolle täksi kaudeksi pudonnut Vejle BK tiedottaa kotisivuillaan hankkineensa Ojalan pelioikeudet.

– Ojala on pelaaja, joka tuntee hyvin Pohjoismaiden jalkapalloilun. Viime kaudella meillä oli vain kolme topparia, joten nyt me ja valmennusjohto toivoimme vahvistusta sille pelipaikalle, Vejlen tekninen kohtaja Jacob Krüger toteaa.

Ojala itse sanoo siirtyvänsä Tanskaan mielihyvin.

– Tuntuu hyvältä tulla Vejleen. Joskus jalkapallossa asiat tapahtuvat nopeasti, ja odotan innolla, että voin tehdä parhaani VB:n eteen. Tulen taistelemaan peliajasta, mutta koska tulen kesken kauden, haluan kunnioittaa valmentajan päätöksiä, Ojala pyörittelee.

– Olen kokenut monenlaista urallani, mutta olen aina viihtynyt hyvin Pohjoismaissa. Tanskassa on paljon suomalaispelaajia, ja jotkut heistä ovat jatkaneet edelleen Eurooppaan. Se kertoo minulle, että täällä pelataan hyvällä tasolla.

– Nyt minun täytyy ensin tutustua joukkueeseen ja pelikavereihini, mutta ensivaikutelmani seurasta ja Vejlen stadionista on hyvä, Vejle BK:n historian ensimmäinen suomalaispelaaja kertoo.

Vejle on saanut kuudesta sarjaottelustaan kahdeksan pistettä, ja on tällä hetkellä sarjassa viidentenä. Ojalan sopimuksen pituutta seura ei tiedotteessaan paljasta.

Ojala on pelannut Suomen A-maajoukkueessa kaikkiaan 22 ottelua, joissa hän on tehnyt myös yhden maalin. Edelliset maaottelunsa Ojala pelasi tammikuussa Ruotsia ja Viroa vastaan. Seurajoukkuetasolla hän on edustanut ulkomailla myös sveitsiläistä Young Boys Berniä sekä venäläistä Terek Groznya.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.