UEFA julkaisi ehdokkaat Mestarien liigan viime kauden parhaiksi – Eurooppa-liigaakaan ei unohdettu

UEFA ilmoitti eilen kolme ehdokasta kauden 2018-2019 Mestarien liigan kunkin neljän pelipaikan parhaaksi pelaajaksi. Yhteensä ehdolle pääsi siis 12 loistavaa jalkapalloilijaa.

Parhaaksi maalivahdiksi ovat ehdolla molemmat loppuottelussa pelanneet veräjänvartijat, Liverpoolin Alisson ja Tottenhamin Hugo Lloris. Kolmikon täydentää Barcelonan Marc-André ter Stegen.

Puolustajista itsestäänselvä ehdokas on loppuottelun parhaaksi pelaajaksi valittu, ja jopa Ballon d’Or -spekulaatioissa vahvasti mukana oleva Liverpoolin toppari Virgil van Dijk. Myös seurakaveri, neljä maalia syöttänyt Trent Alexander-Arnold on ehdolla palkinnon saajaksi. Kolmas ehdokas on Ajaxia hienosti kipparoinut Matthijs de Ligt.

Kuten jokaiselle pelipaikalle, myös parhaaksi keskikenttäpelaajaksi Liverpoolilla on asettaa ehdokas. Hän on kokenut Jordan Henderson. ”Hendon” haastavat Ajaxin Barcelonaan siirtynyt Frenkie de Jong sekä Tottenhamin Christian Eriksen.

Hyökkääjien short listiltä löytyvät kaksi vanhaa tuttua Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Kolmas ehdokas on Liverpoolin Sadio Mané, joka osui tolppien väliin neljästi. Messillä maaleja on 12, ja Cristiano Ronaldolla kuusi.

Samana päivänä julkaistiin myös kolme ehdokasta Eurooppa-liigan parhaaksi pelaajaksi. Nämä ovat Chelsean Olivier Giroud ja Eden Hazard sekä Eintracht Frankfurtin Luka Jovic. Sekä Hazard että Jovic siirtyivät kesän aikana Real Madridiin.

Kokenut ranskalaishyökkääjä Giroud teki 14 ottelussa komeat tehot, 11 maalia ja viisi maalisyöttöä. Eden Hazard puolestaan valittiin voitokkaan loppuottelun parhaaksi pelaajaksi hänen tehtyään kaksi maalia 4-1 -lukemiin päättyneessä pelissä. Luka Jovic onnistui 14 pelissä maalinteossa kymmenen kertaa johdattaen Frankfurtin aina välieriin saakka.

Eurooppa-liigan parhaan pelaajan palkinto jaetaan lohkovaiheen arvonnan yhteydessä 30. elokuuta. Päivää aiemmin 29. elokuuta, Mestarien liigan arvonnan yhteydessä, palkitaan Mestarien liigan pelipaikkojen parhaat sekä valitaan myös vuoden mies- ja naisjalkapalloilija.