Veikkausliigan peränpitäjä Vaasan Palloseura tiedotti torstaina uudesta pelajaasopimuksesta. 25-vuotias maalivahti Valeri Voskonian solmi Vepsun kanssa loppukauden kattavan kontrahdin ja on käytettävissä jo sunnuntaisessa vierasottelussa RoPS:ia vastaan.

Ukrainassa syntynyt Voskonian on pelannut aiemmin Ukrainassa kotikaupunkinsa joukkueessa MFK Mykolajivissa, sekä Armenian suurseurassa Pyunik Jerevanissa, jonne hän siirtyi vuonna 2016. Vuonna 2018 hän pääsi myös Armenian A-maajoukkueen matkaan, mutta debyyttiä ei vielä nähty, vaan Voskonian seurasi Malta-ottelun vaihtopenkiltä.

Voskonian palasi vuonna 2018 Jerevanista takaisin Mykolajiviin, ja on ollut viime kesästä lähtien ilman seuraa. 189-senttinen torjuja harjoittelu VPS:n kanssa ensimmäisen kerran tiistaina.

– En oikein osaa kuvailla pelityyliäni, mutta ihmiset näkevät sen sitten peleissä. Teen aina parhaani ja kaiken, mitä valmentaja pyytää. Kaikkein tärkeintä on, että VPS säilyy Veikkausliigassa. Jos joukkue menestyy, minäkin menestyn, Voskonian kommentoi sopimustaan.

Vepsun maalivahtiosastolla saksalais-puolalainen Martin Kompalla on pelannut toistaiseksi kaikki kauden 18 sarjaottelua.