Toisen polven jalkapalloilija Erling Braut Håland on säväyttänyt suuresti jo kahdessa nuorten arvoturnauksessa. Suomessa kesällä 2018 pelatuissa alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Håland esiintyi edukseen, vaikka oli kisoihin vuoden ali-ikäinen, mutta kunnolla hän nousi otsikoihin viime kesän alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Norjalaishyökkääjä teki Hondurasin verkkoon yhdessä ottelussa uskomattomat yhdeksän maalia, tehden ymmärrettävästi myös uuden MM-kisojen ennätyksen. Ottelu päättyi Norjan murskaavaan 12-0 -voittoon. Muissa otteluissa Håland ei maalannutkaan, mutta hän voitti kisojen maalikuninkuuden ylivoimaisesti viiden maalin erolla seuraaviin.

Hålandia olivat tavoitelleet riveihinsä monet suuremmatkin seurat, kuten Manchester United, mutta hän siirtyi viime tammikuussa itävaltalaiseen RB Salzburgiin. Salzburgissa Håland pääsee pelaamaan tällä kaudella myös Mestarien liigan lohkovaihetta.

Itävallan kentät Håland on jo ottanut tukevasti haltuunsa. Salzburg on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua, ja niissä Håland on tehtaillut komeat tehot kymmenen maalia ja kolme maalisyöttöä. Ei ihme, että niillä näytöillä Håland nostettiin mukaan jo Norjan A-maajoukkueeseenkin.

𝙼𝙰𝙶𝙽𝚄𝚂 𝚂𝙲𝙷𝙰𝙵𝚃🥨🐑🎾🍺

@magnusschaft
Velkommen til A-landslaget, Erling Braut Håland. Ditt første uttak kommer tre måneder før John Carews første. Måtte du også overgå hans 24 mål og 91 landskamper!

Hålandilla oli A-maajoukkuekutsun tullessa ikää 19 vuotta, 1 kuukausi ja kuusi päivää. Muun muassa Norjan maajoukkuelegenda John Carew debytoi A-maajoukkueessa kolme kuukautta vanhempana. Norja kohtaa syyskuun EM-karsintapeleissään kotikentällään Maltan ja vieraissa itänaapuri Ruotsin.

SCOUTED

@scoutedftbl
Erling Braut Håland has contributed to a goal in each of his five tipico-Bundesliga appearanaces this season.

🅰️ vs SK Rapid Wien
⚽ vs SV Mattersburg
⚽⚽⚽ vs Wolfsberger AC
⚽⚽🅰️ vs SKN St. Pölten
⚽ vs FC Admira Wacker Mödling

Monster.

Hålandin isä on entinen Nottinghamin, Leedsin ja Manchester Cityn toppari Alf-Inge Håland.