Italiassa pelataan tänään, lauantaina, yksi Euroopan kuumimmista otteluista, kun AC Milan ja Internazionale ottavat yhteen Milanon paikallispelissä, Derby della Madonninassa.

AC Milanin legendahyökkääjä Andri Ševtšenko ei uransa aikana monia kertoja Interille taipunut. Hän pelasi Milanin kanssa Interiä vastaan 20 paikallispeliä, joissa hän oli voittavan joukkueen puolella 11 kertaa. Tasapeliin oli tyytyminen viidesti, tappioon neljästi. Nykyään Ukrainan maajoukkuetta luotsaava Ševtšenko, 42, rokotti Interiä maaleillaan 15 kertaa.

Kumpikin joukkue lähtee illan koitokseen uuden päävalmentajan johdolla. Inter on voittanut Antonio Conten alaisuudessa kaikki kolme sarjapeliään ja johtaa sarjaa ennen lauantain otteluita. Milan on napannut Marco Giampaolon johdolla kaksi voittoa ja kärsinyt yhden tappion.

Ševtšenkon mukaan Inter on ennakkosuosikki, mutta hän painottaa, että paikallisotteluissa ei moista mietitä.

– Inter on ehdottomasti pidemmällä joukkueen kehittämisessä. Antonio Conte toi oman projektinsa mukanaan, mutta perustukset olivat jo paikallaan. Muutoin hän ei olisi valinnut Interiä, kommentoi Ševtšenko La Gazzetta dello Sportille.

– Conte on voittanut kaikkialla. Hänellä on vahva pohja, josta jatkaa rakentamista ja seura hankki hänen pyytämänsä pelaajat. Inter on suosikki, mutta kaikki tietävät, että derby on erillinen kokonaisuus, jossa voi käydä mitä vain.

– Marco Giampaolo työskentelee nyt isossa seurassa. Se tarkoittaa erilaisia tavoitteita kuin silloin, kun hän oli Sampdoriassa. Tästä tulee erilainen kokemus hänelle, sillä kukaan ei ikinä unohda ensimmäistä derbyään.