Amnesty: Qatar on pettänyt lupaukset – työntekijöiden olot ovat edelleen kurjat

© Kuva: Getty Images

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty on julkaissut raportin, jossa todetaan, että qatarilaisten työläisten olot ovat edelleen kurjat. Vuoden 2022 MM-kisat isännöivä Qatar lupasi aiemmin parantaa olosuhteita ja huolehtia työntekijöiden oikeuksista, mutta lupaukset on petetty.

Amnestyn mukaan tuhannet ihmiset työskentelevät tällä hetkellä täysin palkatta. Ihmisoikeusjärjestö lisää, että Qatar nimitti työntekijöiden oikeuksia valvovan komission, mutta olosuhteet eivät ole parantuneet tästäkään huolimatta.

Amnesty vaatii Qatarin päättäjiä lopettamaan ”häpeällisen työntekijöihin kohdistuvan riistämisen”.

Fifa on todennut vastauksena Amnestyn raporttiin, että Kansainvälinen jalkapalloliitto ottaa ihmisoikeuksiin kohdistuvat loukkaukset erittäin vakavasti. Samalla liitto kuitenkin huomauttaa, että raportti ei koske MM-kisapaikkoja.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!