Bundesliigassa uraa tekevä suomalaislupaus paljasti, minkä ominaisuuden ottaisi Teemu Pukilta

© Kuva: Juha Tamminen

Saksan Bundesliigassa pelaavaa FC Augsburgia edustava Fredrik Jensen on jättänyt loukkaantumiset taakseen ja on valmis jälleen antamaan Markku Kanervalle vaihtoehdon Huuhkajien hyökkäykseen. 21-vuotias porvoolainen kertoo olevansa hyvässä vireessä, vaikka vastuu seurajoukkueessa on jäänyt pieneksi.

Omien sanojensa mukaan laitalinkkinä tai kymppipaikalla viihtyvä Jensen on valmis hyppäämään kehiin EM-karsintaotteluissa Kreikkaa ja Italiaa vastaan.

– Aina kun tulee mahdollisuus, että pääsisi pelaamaan, niin haluaa myös kentälle.

– Hyvä vireystila. Viime kausi meni penkin alle monen loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt on pysynyt terveenä pre-seasonilta lähtien. Olen täydessä iskussa, Jensen kertoo innoissaan SuomiFutis-sivustolle.

Kreikka on karsintalohkossa yksi Suomen päävastustajista, jonka odotetaan taistelevan kalkkiviivoille asti kisapaikasta.

– Olemme kohdanneet heidät monta kertaa lyhyessä ajassa. Me tiedämme heidät ja he tietävät meidät. Kiva päästä taas kotiyleisön eteen pelaamaan. Matsi on molemmille tärkeä. Toivotaan, että tulee hyvä peli.

– Fudiksessa ei ikinä tiedä, mitä tapahtuu, mutta meillä on hyvä flow päällä. Haluamme jatkaa sitä. Ei meillä ole mikään muu mielessä kuin kolme pistettä, Jensen summaa.

Nuorukainen painottaa, että Huuhkajien pitää lähteä otteluun nöyrinä, vaikka alla on hyviä tuloksia.

– Kusi ei saa nousta päähän. Tiedämme kaikki, mistä se hyvä flow-tila tuli. Teimme paljon töitä yhdessä joukkueen eteen. Emme lähde muuttamaan mitään.

Jensenin mukaan Suomi pystyy kaatamaan kotikentällään jopa Italian.

– Kaikki tietävät, että heillä on hemmetin hyviä pelaajia, mutta niin on meilläkin. En näe mitään syytä, miksi emme voisi yllättää.

Udinessa Suomi hävisi Italialle lukemin 2-0.

– On mahdollisuudet parempaan tulokseen. Sen pitää olla tavoitteena, mutta pelataan ensiksi Kreikka-peli. Kaikki tietävät, että Italia on mahtava futismaa, mutta kotiyleisön edessä kaikki on mahdollista.

Suurin tulosvastuu Suomen hyökkäyksessä on Norwichin paidassa maaleja takovan Teemu Pukin harteilla. Jensen on katsellut kotkalaisen otteita ihaillen.

– Onhan se hienoa. Varmaan Miklun (Mikael Forssell) aikoihin on ollut viimeksi hyökkääjä, joka pisti palloja pussiin maailman parhaissa liigoissa. Hienoa Temelle, että pystynyt hiljentämään epäilijät.

– Toivotaan, että Teme on nyt esikuva monelle nuorelle pelaajalle, että heille tulisi intoa harjoitella. Tosi hieno alkukausi häneltä, Jensen kehuu.

Jensen paljastaa, minkä pelillisen ominaisuuden hän voisi ottaa omaan peliinsä Pukilta.

– Varmaan se ajoitus. Hän tietää täsmälleen, milloin lähteä pystyyn. Esimerkiksi Liverpoolia vastaan hänen maalinsa tuli juuri sellaisen juoksun jälkeen. Hän teki viisi maalia kolmeen peliin, joten kyllä jätkä osaa maaleja tehdä. Hän on jäätävä maalin edessä.

Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.