Itsekin useissa Old Firm -otteluissa esiintynyt ex-maajoukkuehyökkääjä Jonatan Johansson uskoo, että Rangers on vihdoinkin valmis haastamaan Skotlannin jalkapalloa viimeiset vuodet hallinneen Celticin.

-Rangers on nyt kuivilla taloudellisesti ja urheilullisesti kymmenen vuoden korpivaelluksen jälkeen, entinen Rangers-hyökkääjä kertoo SuomiFutis-sivustolle.

-Kauden ensimmäinen Old Firm on aina kiinnostava. Lisämausteen tuo se, että molemmat joukkueet menivät lohkovaiheeseen Eurooppa liigassa.

Celtic selvisi helpommalla, mutta Rangers joutui todella taistelemaan Legia Varsovaa vastaan. Näkyykö tämä ehkä väsymyksenä, Johansson pohtii.

Nyt kun Rangers on taas lähellä entistä loistoaan, Johansson epäilee, että myös Skotlannissa palataan vanhaan järjestykseen, jossa on vain kaksi suurta.

– Viime kaudella muut pysyivät vielä jotenkin Rangersin kyydissä, nyt ollaan taas kahden kaupassa.

Johansson on pannut merkille, että nyky-Rangers pystyy kääntämään tiukat ottelu voitoksi. Tämä ei ole ollut itsestäänselvyys viime vuosina.

– Jos oikein maalaillaan, niin Celticin puskuri on nyt mennyttä, sillä Rangers ei anna enää yhtään eteen. Näemme siis varmuudella sunnuntaina vauhdikkaan ja kovaotteisen pelin.

Johanssonin mukaan kaikesta näkee, että Rangersin usko itseensä on palannut.

– Rangers voitti viime kaudella pitkästä aikaa Old Firmin, joten puntit ovat mielestäni ennakkoon aika tasoissa. Kun vauhtia ei tule puuttumaan, merkitsee se usein myös maaleja. Näin uskon kauden ensimmäisessä Old Firmissäkin käyvän, Jonatan Johansson päättää.

Katso skottiklassikko Rangers-Celtic Viasatin jalkapallokanavalta tai Viaplay -suoratoistopalvelusta sunnuntaina 1.9. klo 14.00 alkaen.