Eurooppa-liigan torstai-illassa nousi esiin kaksi englantilaista timanttia – ketkä ovat nämä Arsenalin ja Man Unitedin teinilupaukset?

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Eurooppa-liigan avauskierroksella englantilaisjätit Arsenal ja Manchester United venyivät voittoihin. Molemmissa joukkueissa maaliverkkoa heilutti tällä vuosituhannella syntynyt pelaaja. Unitedin voittomaalin teki Mason Greenwood, 17, ja Arsenalin 2-0-osuman viimeisteli 18-vuotias Bukayo Saka.

Greenwood iski uransa ensimmäisen maalin United-paidassa Eurooppa-liigan ottelussa Astanaa vastaan. Samalla hänestä tuli Man Unitedin ensimmäinen maalintekijä, joka on syntynyt tällä vuosituhannella. Muun muassa Liverpoolissa ja Manchester Unitedissa pelannut entinen tähtihyökkääjä Michael Owen antoi kehut superlupaukselle.

– Minä todella pidän Mason Greenwoodista, enkä vain tämän illan takia. Olen nähnyt hänet useasti nuorten peleissä, ja hän on todella, todella hyvä hyökkääjä. Hän voi olla avauksen pelaaja Unitedille pitkäksi aikaa. Uskon, että hän myös tulee olemaan, Owen kehui BT Sportin lähetyksessä.

Greenwood on Manchester Unitedin kasvatti, joka on käynyt pitkän tien akatemiasta aina edustusjoukkueeseen saakka. United-debyytin Greenwood teki viime kaudella Mestarien liigan unohtumattomassa neljännesvälierässä PSG:tä vastaan.

Kesän aikana Greenwood nousi vahvasti Unitedin edustusjoukkueeseen mukaan. Romelu Lukakun ja Alexis Sánchezin siirrot tekivät nuorukaiselle tilaa edustuksessa. Valioliigassa minuutteja on tullut tällä kaudella neljässä ottelussa yhteensä 47. Vasta 17-vuotiaan hyökkääjän markkina-arvo Transfemarktissa on noussut jo kymmeneen miljoonaan euroon.

”Parempi kuin Pépé”

Myös Arsenalin paidassa nähtiin nuorta voimaa torstaina Eurooppa-liigan ottelussa Eintracht Frankfurtia vastaan. Arsenalin Bukayo Saka oli kentän valovoimaisin tähti Saksassa.

Saka oli alustamassa Arsenalin toisen nuorukaisen, 20-vuotiaan Joseph Willockin, 1-0-osumaa ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan lopussa Saka iski itse maalin ja syötti heti perään vielä Pierre-Emerick Aubameyangin loppulukemat sinetöineen 3-0-maalin.

Sakasta tuli samalla myös Arsenalin nuorin maalintekijä europeleissä sitten Aaron Ramseyn ja vuoden 2008.

Arsenalin entinen toppari Martin Keown kehui Arsenalin omaa kasvattia. Keown totesi Sakan olleen parempi Frankfurtin illassa kuin kesällä 80 miljoonalla eurolla hankittu Nicholas Pépé, joka on ollut Arsenalin parhaimmistoa alkukaudella Valioliigassa.

– He ovat tehneet paljon töitä, että saisivat nuoria pelaajia sisään, ja he löysivät yhden tällaisen, Sakan. Kun mietitään, miten Pépé pelaa tällä hetkellä ja hänestä maksettiin 80 miljoonaa euroa, ja silti tämä poika näytti paremmalta kuin hän, Keown kehui BT Sportille.

Mason Greenwood ja Bukayo Saka. Nimet mieleen!

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS