FC Lahti voitti lauantaina Rovaniemen Palloseuran 3-0 Veikkausliigan alemman loppusarjan ensimmäisellä kierroksella.

Meksikolaishyökkääjä Jerónimo Amione iski Lahdelle ensimmäisen puoliajan loppuun ns. pukukoppimaalin. Osuma oli hienon hyökkäyksen seurausta. Pallo liikkui usealta Lahden pelaajalta toiselle, kunnes Jean-Christophe Coubronne keskitti Amionelle, joka puski pelivälineen lähietäisyydeltä sisään. 1-0.

Kotijoukkue osui toistamiseen tunnin kohdalla. RoPS:n maalivahti Antonio Reguero haparoi kulmapotkutilanteessa ja pallo tippui Eemeli Virralle, joka siirsi Lahden kahden maalin johtoon. 2-0.

Vieraat pelasivat 83. minuutilta eteenpäin yhden vajaalla Samuel Olabisin lennettyä suihkuaan kahden keltaisen kortin myötä.

Lahti hyödynsi ylivoimansa lisäajan viidennellä minuutilla. Coubronnelle jäi oikealle laidalle runsaasti tilaa edetä, kun hän vältti paitsion, jota RoPS:n puolustuslinja turhaan viittoi. Lopuksi hän pelasi pallon takaviistoon Teemu Jäntille, joka viimesteli loppulukemat suoraan syötöstä. 3-0.

FC Lahti ampaisi voiton myötä alemman loppusarjan kärkipaikalle. RoPS on kymmenentenä, kahdeksan pistettä edellä Vaasan Palloseuraa, joka on tällä hetkellä karsijan paikalla.