FL: Näin Real Madrid hankki huippulupauksen – pelaajan isälle järjetön sopimus käteen

© Kuva: Getty Images

Norjalainen Martin Ødegaard, 20, oli alkuvuodesta 2015 maailman puhutuin nuori jalkapalloilija, kun hän siirtyi kotimaansa pääsarjaseurasta Strømsgodsetista espanjalaisjätti Real Madridin organisaatioon.

Ødegaard oli siirtyessään vasta 16-vuotias, mutta hän oli ehtinyt jo debytoida Norjan pääsarjassa ja A-maajoukkueessa. Hän kävi näytillä muutamassakin suurseurassa ennen kuin valitsi Madridin uudeksi osoitteekseen.

Norjalaislehti VG kertoo Football Leaksin tietojen pohjalta, että Real Madrid teki Ødegaardin isälle todella houkuttelevan tarjouksen siirron yhteydessä.

Lehden mukaan Ødegaardin isä, Hans Erik Ødegaard, sai reilun kolmen miljoonan euron arvoisen valmentajasopimuksen Real Madridin alle 11-vuotiaiden joukkueeseen. Hän sai vuodessa 100 000 euroa, vaikka muiden vastaavassa ikäluokassa valmentavien vuosipalkka oli 12 000 euroa. Lisäksi hänelle maksettiin kolmen miljoonan euron bonus.

Hans Erik Ødegaard oli aiemmin toiminut apuvalmentajana Norjassa Mjøndalenin joukkueessa, joka pelasi silloin maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Transfermarktin mukaan hän palasi Mjøndaleniin viime vuonna juniorivalmentajan rooliin. Tänä vuonna hän on valmentanut poikansa entisen seuran Strømsgodsetin junioreita.

Martin Ødegaard on toistaiseksi esiintynyt Real Madridin edustusjoukkueessa kaksi kertaa. Hän vietti kaksi edellistä kautta lainalla Hollannissa Heerenveenissä ja Vitessessä. Täksi kaudeksi Ødegaard lainattiin Real Sociedadiin, jossa hänet valittiin joukkueen elokuun parhaaksi pelaajaksi.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.