Helmarien EM-karsinta-avaus tänään suorana ilmaiskanavalla – syksyn ohjelma lyöty lukkoon

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten A-maajoukkue eli Helmarit aloittaa tänään karsinnat kohti historian 13. naisten EM-kisoja. EM-lopputurnaus pelataan kesällä 2021 Englannissa.

Suomi kohtaa tämänpäiväisessä avausottelussaan Albanian. Vieraskentällä Elbasanin kaupungissa pelattava peli alkaa Suomen aikaa kello 18. Tänään saatiin varmuus siihen, että ottelu näkyy Suomessa myös suorana lähetyksenä. Peliä voi seurata Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Lähetys alkaa kello 17.55.

Palloliitto on myös vahvistanut EM-karsinnan syksyn kotiotteluiden alkamisajat. Suomi kohtaa Albanian Elisa Stadionilla Vaasassa tiistaina 8. lokakuuta kello 19. Naisten arvokisakarsintojen ensikertalainen Kypros asettuu vastaan Helsingissä Telia 5G Areenalla 7. marraskuuta kello 18. EM-karsintasyksy päättyy Suomen osalta vieraspeliin Portugalissa 12. marraskuuta.

Suomen lohkossa pelaavat Albanian ja Kyproksen lisäksi Skotlanti ja Portugali. Lohkovoittajat sekä kolme parasta lohkokakkosta (lohkoja yhteensä yhdeksän) selviytyvät suoraan EM-lopputurnaukseen. Muut kuusi lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnan lopuista kolmesta paikasta.

Suomen joukkueen kokoonpanoon voi tutustua täältä.

Suomi on naisten tuoreimmassa FIFA-rankingissa sijalla 31. Tämäniltainen vastustaja Albania on sijalla 78. Kypros on sijalla 117, Portugali sijalla 30 ja Skotlanti sijalla 22.