Huuhkajien nuorukainen ei arastele – haluaa olla ratkaisemassa isoja pelejä: ”Nyt haluan tehdä maalin”

© Kuva: Juha Tamminen

Lassi Lappalainen kuuluu Huuhkajien kokoonpanon nuorisokaartiin, kun joukkue kohtaa EM-karsinnoissa Kreikan ja Italian. Montreal Impactissa lentävän lähdön saanut laituri janoaa peliminuutteja elintärkeissä otteluissa. Hän haluaa nimensä kokoonpanon lisäksi myös ottelutilastoihin.

– Tietenkin haluan tehoja. Viimeksi tuli syöttö, joten nyt haluan tehdä maalin. Saa nähdä, Lappalainen, 21, pohtii hymyillen.

– Hyvät lähtökohdat näihin peleihin. Meillä on ollut nyt hyvä rekordi kotistadionilla. Kunhan jatkamme samalla tavalla, niin eiköhän sieltä hyvä tulos tule, tuulennopea laitapelaaja vakuuttaa SuomiFutis-sivustolle.

Suomi voitti Nations Leaguen lohkovaiheessa Kreikan Tampereella lukemin 2-0, mutta hävisi vieraissa maalilla.

– En itse ollut silloin viimeksi Kreikka-pelissä. En tiedä, millainen se peli on edes ollut. Viimeksi kotona Kreikka kaatui. Se on tietysti aina kova joukkue, mutta heillä on nyt omat ongelmansa. On heillä kuitenkin paljon hyviä yksilöitä, jotka ovat onnistuessaan vaarallisia hyökkäyspäässä.

– Emme ole päästäneet viime aikoina paljoa maaleja. Jos emme päästä maalia, niin ainakin yksi piste tulee.

Lappalaisen mukaan maajoukkueessa vallitsee loistava ilmapiiri ja nälkäinen tahtotila.

– Jengi haluaa taistella sen rekordin puolesta, että ei tule maaleja. Teme (Teemu Pukki) tekee aina sen yhden, eli jos emme päästä maalia, niin voitto on lähellä. Maajoukkueessa haluaa taistella vielä kahta kovempaa verrattaessa seurajoukkueeseen. Ainakin tuntuu siltä. Täällä on aina hyvä meininki kaikilla.

Nuorukaisen puheista käy selville, että Kreikka-pelistä ei kelpaa muu kuin kolme pistettä. Jalkapallon suurmaa Italia on lohkon kärkijoukkue. Suomi taistelee toisesta kisapaikasta kuitenkin todennäköisesti lohkon muiden maiden kanssa, kun lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee kisoihin.

– Neljä pistettä olisi semmoinen parempi kuin ihan ok. Kuusi pistettä olisi totta kai loistava, mutta kolmellakin pärjää, jos voittaa tuon ensimmäisen pelin. Mun mielestä se on se tärkeämpi peli voittaa. Jos pystyisi vääntämään Italian kanssa edes tasurin, se olisi hyvä, Lappalainen puntaroi.

Lappalainen pääsi vaihdosta sisään, kun Suomi kohtasi vieraissa Italian. Hän ei ujostellut saapasmaan tähtipelaajia.

– Ei se sen kummosemmalta tuntunut. Hekin ovat vain ihmisiä. Eivät he olleet paljoa yläpuolellani, kun pääsin viimeksi kentälle. Nopeudella pärjäsin ainakin heitä vastaan, kun he olivat jo vähän puhki. On heillä kuitenkin maailmanluokan jätkiä.

Italia koki kovan takaiskun, kun puolustuslinjan johtaja Giorgio Chiellini loukkasi polvensa ja joutui jäämään miehistöstä pois.

– Eipä mitään. Kyllä heillä löytyy varmaan ainakin 20 Serie A:n topparia siihen tilalle. On Chiellini avauksen toppari, mutta kyllä tilalle löytyy kova jätkä.

Bonucci (Leonardo) on myös aika iso johtaja. Heidän väliinsä on aika nihkeä lähteä kokeilemaan, Lappalainen tietää.

Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.