Huuhkajien pelaaja-arvostelut: Lukas Hradecky ja Teemu Pukki loistivat – tarjoilu Pukille jäi uupumaan

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue taisteli ja oli lähellä napata arvokkaan pisteen Italiaa vastaan, mutta lopulta huippulaadukas Italia vei 2-1-voiton.

Italian voittomaali tuli pilkulta, kuten tuli Suomen tasoituskin, jonka viimeisteli kylmäpäisesti Teemu Pukki. Ciro Immobile vei Italian 1-0-johtoon tunnin kohdalla ja Italian voittomaalin laukoi pilkulta Jorginho.

Arvioimme Suomen pelaajien otteet Italiaa vastaan ja jaoimme pelaajille arvosanan asteikolla 4-10.

Lukas Hradecky, maalivahti
Arvosana: 9

Juho Hirvonen: Huikea ottelu Hradeckylta. Piti Suomen ensimmäisellä puoliajalla pelissä mukana upeilla torjunnoillaan. Johti joukkuetta kapteenina Tim Sparvin ollessa pelikiellossa. Oli mukana Jorginhon rankkarissa, mutta aivan ei venytys riittänyt.

Eetu Ikola: Maailmanluokan torjunta ensimmäisellä puoliajalla ja tukku muita tärkeitä pelastuksia. Ei voinut maaleille mitään.

Jere Uronen, vasen wingback
Arvosana: 6

E.I.: Olisi voinut tarjota ehkä hieman enemmän ylöspäin. Muutama ihan hyvä pystyjuoksu. Ihan kohtalainen peli puolustussuuntaan, mutta ei pystynyt kauheasti antamaan tukea hyökkäykseen. Miinusta siitä, ettei saanut peitettyä Federico Chiesan keskitystä avausmaalissa.

J.H.: Kelpo esitys maailman huippuja vastaan, mutta avausmaalissa oli liian kaukana Chiesasta, joka sai jalan vapaaksi keskittääkseen. Osoitti, että pelirohkeutta riittää, eikä pelkää nimimiehiä yhtään. Mielenkiintoista nähdä Urosen otteet Mestarien liigassa.

Sauli Väisänen, toppari
Arvosana: 6

J.H.: Ajoittain vastaanotti huonossa peliasennossa pallon joutuen ongelmiin. Ryhdikäs esitys puolustussuuntaan, eikä rankkariin johtaneessa tilanteessa voinut tehdä oikein mitään toisin. Täytti paikkansa kolmen topparin linjassa.

E.I.: Ihan kelpo suoritus puolustussuuntaan. Pelaaminen ylöspäin ei ollut vielä ihan Serie A -tasoa. Blokkaus rankkariin johtaneessa tilanteessa oli erinomainen, vaikkakin epäonninen.

Paulus Arajuuri, toppari
Arvosana: 6,5 

E.I.: Vahva preesens pääpalloissa, vaikka Italian avausmaalissa ei sentit riittäneetkään. Lopussa nousi mukaan hyökkäyksiin ja toi tahtoa ja taistelua Suomen loppukiriin.

J.H.: Arajuurelta saatiin sitä, mitä häneltä aina saadaan. Loputonta taistelua, katkoja ja useita laukausten blokkauksia. Pallollisena oli ajoittain kiire, mutta hoiti oman roolinsa varsin hyvin.

Joona Toivio, toppari
Arvosana: 7

J.H.: Oli Suomen parhaimmistoa. Pelasi pallollisena kohtalaisen hyvin, vaikka joutui ajoittain todella vaikeisiin tilanteisiin Italian kovan prässin alla. Avausmaalissa Toivio joutui katsomaan vierestä Immobilen puskua, mutta ei voinut tilanteelle juuri mitään, kun pallo otti Arajuuren päästä pienen kimmokkeen.

E.I.: Kova suoritus. Todella tärkeitä blokkeja ja avasi peliä hyvin. Harmillinen kommunikaatiokatkos avausmaalissa.

Albin Granlund, oikea wingback
Arvosana: 6

E.I.: Leikkasi muutaman kerran hyvin keskustaan ja edisti siten hyökkäystä. Vartiointi petti muutaman kerran Pellegriniä vastaan, ja hän pääsi laukomaan.

J.H.: Odotuksiin nähden kelpo ottelu. Oli kovassa kyydissä. Muutaman kerran ajautui pallollisena vaikeisiin tilanteisiin laidalla, joista sai hankittua kuitenkin edes rajaheiton. Paikkasi kelvollisesti pohjevammasta kärsinyttä Jukka Raitalaa.

Rasmus Schüller, keskikentän keskusta
Arvosana: 5,5

E.I.: Sai ajoittain käännettyä peliä hyvin laidalta toiselle. Muutama todella paha pallonmenetys, joista Italia olisi voinut rokottaa paremmalla viimeistelyllä. Muutama tärkeä katko keskikentällä, mutta pallollisena tuli välillä kiire.

J.H.: Oli kovassa paikassa, kun joutui täyttämään Sparvin suuria saappaita. Otti pari tärkeää rikettä, joista yhdestä vilahti myös keltainen kortti. Teki tilanteessa sen, mitä piti. Pallollisena oli ajoittain vaikeuksissa, kun Italia selvästi loi painetta keskikentällä nimenomaan Schülleriin.

Glen Kamara, keskikentän keskusta
Arvosana: 7,5

J.H.: Suomen pallollisen pelin kapellimestari, joka oli myös Italiaa vastaan erinomainen. Kiire tuli välillä, mutta selvisi lähes poikkeuksetta vaikeista ja ahtaista raoista voittajana. Tärkeitä katkoja ja pelin rytmittämistä. Maailmanluokan pelaaja.

E.I.: Todella varmaa pallollista peliä, ei juurikaan menettänyt palloa. Tärkeä linkki puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Olisi voinut tehdä paremman ratkaisun ensimmäisellä puoliajalla hyvässä maalipaikassa.

Lassi Lappalainen, laituri
Arvosana: 6,5

E.I.: Todella pirteä alku. Pelasi hyvin yhteen Pukin kanssa. Jäi lopulta kuitenkin melko näkymättömäksi, kun Italia otti peliä enemmän haltuunsa. Aiempi vamma ei näyttänyt haittaavan.

J.H.: Vahva sisääntulo. Ei todellakaan kumarrellut tulevia pelikavereitaan. Hieman hyytyi loppua kohden. Pelikunto ei ehkä vielä ollut ihan paras mahdollinen, kun vahvan alun jälkeen vähän taantui.

Robin Lod, laituri
Arvosana: 6  

J.H.: Ehkä pitkä matka rapakon yli näkyi enempi juuri Italiaa vastaan. Kreikkaa vastaan nähtyä vahvaa pallollista pelaamista ei juurikaan nähty. Todella tärkeä pelaaja Suomelle, mutta ei onnistunut parhaalla tavalla tällä kertaa.

E.I.: Kun Suomi hyökkäsi, Lod sai usein pallon, mutta ratkaisevat syötöt jäivät piippuun. Enemmän odotettiin, eikä pystynyt ruokkimaan Pukkia.

Teemu Pukki, keskushyökkääjä
Arvosana: 8

E.I.: Osoitti jälleen, miksi hän on joukkueen ehdoton tähti ja tärkein kenttäpelaaja. Joutui tekemään ison työn hankkiakseen rankkarin. Kylmänviileä pilkku. Teki sen, mitä pystyi. Oli selvästi merkattu mies.

J.H.: Hirveä määrä töitä tuotti rankkarin ja käytti paikkansa. Maailmanluokan viimeistelijä tekee Suomelle pelistä toiseen tärkeitä osumia. Tällä kertaa se ei tuonut pisteitä. Italia selvästi otti tosissaan Pukin. Oli kaksinkamppailuissa jälleen todella vahva.

Jasse Tuominen, laituri
Arvosana: 6 

J.H. Tuli vaihdosta sisään 75. minuutilla. Teki töitä, mutta ei tuonut suoranaista uhkaa Italian puolustukselle.

E.I.: Tuli Lappalaisen tilalle ja toi tuoreita jalkoja, mutta ei ollut vaaraksi Italian puolustajille. Ehkä rooli laidalla ei sopinut parhaalla tavalla.

Joni Kauko ja Pyry Soiri saivat sen verran vähän peliaikaa, ettei heidän suoritusta ei tällä kertaa arvioitu.

Juho Hirvonen, Eetu Ikola, Tampere


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!