Huuhkajien pitkä nollaputki katkesi – Teemu Pukki kuittasi nopeasti Italian johtomaalin!

© Kuva: Juha Tamminen
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

EM-karsintalohko J:n kärkijoukkue Italia siirtyi 1-0 -johtoon Huuhkajien vieraana Ratinassa. Samalla katkesi Suomen pitkäksi venynyt nollaputki, sillä Huuhkajia vastaan ei oltu tehty yhtään maalia peräti seitsemässä perättäisessä kotipelissä. Näistä viisi oli ollut kilpailullisia otteluita.

Italian maalista vastasi 59. minuutilla Ciro Immobile, joka oli pelannut kymmenen maaottelua putkeen ilman maalia. Ajassa mitattuna Immobilen kuiva kausi kesti kaksi vuotta ja kolme päivää. Immobile sai maaliinsa keskityksen Federico ChiesaltaPaulus Arajuuri yritti katkaista keskityksen, mutta topparin pusku putosi suoraan Immobilelle, joka puski pallon riman kautta verkkoon.

Huuhkajat eivät kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan. 12 minuuttia Italian avausmaalista Suomi onnistui tasoittamaan pelin. Teemu Pukki haastoi italialaispuolustajat terävästi oikealla laidalla, murtautui rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin sääntöjen vastaisesti. Erotuomari määräsi pallon pilkulle.

Rankkaria odotellessa Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma provosoi ja sai temppuilustaan varoituksen. Viivyttely ei Pukin pääkoppaa hetkauttanut, vaan Suomen ykköspyssy ja yksi maailman tämän hetken kuumimmista futaajista ampui rankkarin verkkoon jo toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Ottelu Suomi-Italia on tilanteessa 1-1, kun peliä on pelattu 76 minuuttia.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!