EM-karsintalohko J:n kärkijoukkue Italia siirtyi 1-0 -johtoon Huuhkajien vieraana Ratinassa. Samalla katkesi Suomen pitkäksi venynyt nollaputki, sillä Huuhkajia vastaan ei oltu tehty yhtään maalia peräti seitsemässä perättäisessä kotipelissä. Näistä viisi oli ollut kilpailullisia otteluita.

Italian maalista vastasi 59. minuutilla Ciro Immobile, joka oli pelannut kymmenen maaottelua putkeen ilman maalia. Ajassa mitattuna Immobilen kuiva kausi kesti kaksi vuotta ja kolme päivää. Immobile sai maaliinsa keskityksen Federico Chiesalta. Paulus Arajuuri yritti katkaista keskityksen, mutta topparin pusku putosi suoraan Immobilelle, joka puski pallon riman kautta verkkoon.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Italia siirtyy johtoon hiukan ennen tunnin täyttymistä. Pallo tulee hiukan onnekkaastikin takatolpalle Ciro Immobilelle, joka puskee pelivälineen ristikon kautta aivan vasempaan ylänurkkaan. Hradeckylla ei mitään saumaa torjua. #Huuhkajat #FINITA

Huuhkajat eivät kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan. 12 minuuttia Italian avausmaalista Suomi onnistui tasoittamaan pelin. Teemu Pukki haastoi italialaispuolustajat terävästi oikealla laidalla, murtautui rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin sääntöjen vastaisesti. Erotuomari määräsi pallon pilkulle.

Rankkaria odotellessa Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma provosoi ja sai temppuilustaan varoituksen. Viivyttely ei Pukin pääkoppaa hetkauttanut, vaan Suomen ykköspyssy ja yksi maailman tämän hetken kuumimmista futaajista ampui rankkarin verkkoon jo toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Huuhkajat

@Huuhkajat
1-1!!!!!!! Teemu Pukki hankkii Suomelle rangaistuspotkun, jonka Huuhkajien hyökkääjä itse laukoo. Ja maalihan siitä tulee - kylmä sijoitus tasoittaa Suomen ja Italian välisen ottelun sateisessa mutta tunnelmaltaan tulikuumassa Ratinassa! OI SUOMI ON!! 💙 #FINITA #EURO2020

Ottelu Suomi-Italia on tilanteessa 1-1, kun peliä on pelattu 76 minuuttia.