Huuhkajien topparilta erinomainen viesti Italia-ottelun kannalta – Teemu Pukin rankkari nosti sykettä

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen jalkapallomaajoukkueen voittomaali syntyi torstaisessa EM-karsintaottelussa Kreikkaa vastaan rangaistuspotkusta. Peliä oli takana 51 minuuttia, kun Suomi sai 11-metrisen Glen Kamaraan kohdistuneen rikkeen jälkeen.

Ampumaan asettui tulikuuma maalitykki Teemu Pukki, joka sijoitti pallon kylmän viileästi oikeaan alanurkkaan. Tuo osuma jäi myös ottelun ainoaksi.

Ottelun jälkeen Suomen luottotoppari Joona Toivio sanoi, ettei ollut täysin varma, meneekö rankkari verkon perukoille. Huippupelin urakoinut Toivio kuitenkin painotti, ettei epäillyt Pukin taitoja.

– Olin luottavainen Teemuun, mutta sitten kuitenkin vähän semmoinen epäuskoinen. Se on aina kun on pilkku, niin siinä on vähän sellainen epäusko päällä. Mutta kyllä minä Teemuun luotin ihan täysin, Toivio vakuutti pelin jälkeen.

Torstain ottelun jälkeen Toivio eli ainutlaatuista hetkeä. Suomi on karsintalohkossaan toisena kerättyään viidestä pelistä 12 pistettä. Neljän ottelun voittoputkessa liitävä Huuhkajien joukkue on onnistunut luomaan Suomeen jo pitkään kestäneen jalkapalloboomin.

Mikä on kaiken takana?

– Kyllä se on tuo koko joukkueen fiilis. Fiilis on katossa. Sitten huikea kotiyleisö ja täysi tupa. Ihan fantastista pelata näiden kaikkien ihmisten edessä ja kuulla se kannustus, se on tosi tärkeää meille. Se luo entistä enemmän sitä huikeaa taistelutahtoa, Toivio vastasi.

Sunnuntaina Suomi jatkaa karsintoja lohkon kärkijoukkuetta Italiaa vastaan. Toivio sanoi torstaina jopa hiukan yllättäen, ettei kroppa tunnu olevan kovin puhki tällä hetkellä.

– Itse asiassa yllättävän vähän siihen nähden, että sunnuntaina oli oma seuraottelu. Kyllä tässä laitetaan hyvä palautuminen käyntiin.

Huuhkajien ja Toivion nauttiminen voitosta jäi torstai-iltaan. Hymyn joukkue saa Toivion mukaan pitää huulilla aina Italia-peliin saakka.

Suomen ja Italian välinen ottelu alkaa Tampereella sunnuntaina 8.9. klo 21.45. Peli näkyy Viasatin kanavilla, suoratoistopalvelu Viaplayssa sekä ilmaiseksi Viafreessä. Kanavien studiolähetys alkaa klo 21.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros