Huuhkajien valmentaja Mika Nurmela avaa – nämä asiat ratkaisevat Kreikkaa vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen jalkapallomaajoukkueen valmennustiimiin lukeutuvan Mika Nurmelan mukaan joukkue ei ole keskittynyt valmistautumisen aikana niinkään torstai-iltana Tampereella vastaan asettuvan Kreikan yksittäisiin pelaajiin, vaan pelisysteemiin.

Nurmela sanoi Suplan Week of Football podcastissa, että Kreikan laitapuolustajat tykkäävät nousta. Varmaa helleenien pelitapa ei ole, sillä joukkue vaihtoi viime kuussa päävalmentajaa Angelos Anastasiadisista hollantilaiseen John Van’t Schipiin.

– Kreikalla on ehkä vielä semmoinen yllätyksellisyys omassa pelissä, että kun katsoo heidän pelaamistaan, niin siitä puuttuu jonkinlainen rakenne, joten siihen on myös vaikea valmistautua, Nurmela sanoi.

– Siellä on kuitenkin taitavia pelaajia, taitavia yksilöitä, jotka kahden-kolmen pelaajan kombinaatiolla pystyvät luomaan tyhjästä maalipaikkoja, joten siinä pitää olla tarkkana.

Nurmela tietää, mihin Suomen täytyy torstaina venyä, jotta kolme pistettä ja neljäs peräkkäinen voitto EM-karsinnassa irtoaa.

– Meidän pitää olla lähellä miestä, meillä pitää olla kamppailuaktiivisuus ja olla kamppailuvoimaisia siinä pelissä. Ja olla tosi lähellä toisia. Meidän täytyy säilyttää pelaajien väliset ja linjojen väliset etäisyydet tiiviinä, jotta pystymme voittamaan palloja.

– Ja se on se meidän hetki, jolloin voimme oikeasti vahingoittaa Kreikkaa, eli tilanteenvaihto, ja siinä Kreikka ei ole aikaisemmissa peleissä ollut kovin hyvä. Ja minä katson, että se on yksi meidän vahvuuksista, Nurmela muistutti.

– Mutta se on taas uusi peli ja meidän on taas kaivettava esiin se meidän henki puolustaa, että haluamme auttaa kaveria kentällä sekä tehdä paljon töitä puolustussuuntaan. Se auttaa meitä myös hyökkäämään laadukkaasti.

Suomen ja Kreikan välinen ottelu alkaa klo 21.45. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatilta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreeltä. Studiolähetys alkaa klo 21.