Huuhkajilla loistava maalivahtitilanne – kolmosvahti Anssi Jaakkola valittiin viikon joukkueeseen

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkueen lokakuun huipputärkeät EM-karsintaottelut lähestyvät, ja ainakin Huuhkajien maalivahtitilanne on suorastaan erinomaisella tolalla. Lukas Hradecky ja Jesse Joronen loistavat TOP 5 -liigoissa omien joukkueidensa ykkösvahtina, ja kolmosvahti Anssi Jaakkola on yltänyt loistavaan pelivireeseen. Palkinnoksi korkeasta suoritustasosta 32-vuotias suomalainen valittiin Englannin Ykkösliigan viikon joukkueeseen, oman joukkueensa ainoana pelaajana.

Jaakkola pelasi nollapelin, kun hänen joukkueensa Bristol Rovers voitti lauantaina Rotherhamin 1-0. Voitto nosti Roversin Ykkösliigassa sijalle seitsemän. Viidestä viimeisestä pelistä Rovers on voittanut kolme, ja pelannut kahdesti tasan. Viimeisissä neljässä pelissä Jaakkolan taakse on tehty vain kaksi maalia.

Bristolin paikallislehti Bristol Post kehui Jaakkolan vahvaa syksyä jo ennen lauantain Rotherham-peliä.

– Jaakkolasta näyttää tulevan entistäkin vankemmin Roversin ykkösvahti. Hän esitti kaksi hienoa torjuntaa voitossa AFC Wimbledonista ja on alkanut hallita boksiaan vaikuttavan hyvin. Jaakkolan esitykset ovat kohentuneet, kun yhteisymmärrys edessä pelaavien puolustajien kanssa on löytynyt paremmin. Hän vaikuttaa olevan maalissa nyt kiistaton ykkösvalinta, Bristol Post kirjoitti.

Ylistys jatkui Rotherham-pelin jälkeen:

– Sen jälkeen, kun pari varhaista potkua karkasi kentältä tuulen takia, Jaakkola pääsi nopeasti sinuiksi olosuhteiden takia ja oli sen jälkeen kauttaaltaan vahva. Hän nappasi joitain keskityksiä vaarallisilta alueilta päästäen Roversin pois paineen alta ja esitti avausjaksolla myös hienon torjunnan nostaen Jake Hastien volleyn yläriman yli.

– Loppupuolella hän sai ohjattua Freddie Ladapon kierteisen laukauksen tolpan ohi. The Gasin pitäisi hyödyntää paremmin Jaakkolan halua nopeisiin vastahyökkäyksiin katkaistujen keskityksen jälkeen, lehden arvio Jaakkolasta Rotherham-pelin jälkeen kuului.