Ikäluokkansa puhutuimman supertähden juniorivalmentaja kasaa odotukset vanhasta suojatistaan tähtiin – ”En usko maailman nähneen edes kymmenystä”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin Jadon Sancho on tulevaisuuden supertähti. 19-vuotias englantilaisnuorukainen rikkoi viime viikonloppuna Bundesliigan ennätyksen saavutettuaan nuorimpana pelaajana sarjan historiassa 15 maalin rajapyykin.

Sancho on edustanut Dortmundia kesästä 2017 lähtien siirryttyään seuraan Manchester Citystä suuremman roolin perässä. Viime kausi oli Englannin maajoukkuemiehen läpimurto kansainväliselle huipputasolle. Sancho ampui komeat 12 maalia Bundesliigassa ja antoi 14 maalisyöttöä.

Dortmund on jo osoittanut Sancholle arvostusta tarjoamalla hänelle parannellun sopimuksen ilman vaatimuksia pidentää sitä.

Sanchon entinen juniorivalmentaja Louis Lancaster uskoo Sanchon pystyvän tulevaisuudessa entistä suurempiin tekoihin.

– Olen erityisen ylpeä hänen tekemisistään, mutta en usko maailman nähneen edes kymmenystä siitä mitä on tulossa. Hän tulee puskemaan vain eteenpäin, eteenpäin ja eteenpäin, nykyisin Taiwanin maajoukkueen päävalmentajana työskentelevä Lancaster sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Nyt puhutaan nuoresta pojasta, joka on valmis muuttamaan urheilun vuoksi pois perheensä luota. Siihen tarvitaan paljon munaa. Voitte arvioida häntä ohituksista ja maaleista, mutta kuinka paljon rohkeutta siihen tarvitaankaan? Kuinka paljon rohkeutta hänellä onkaan?

– Uskon hänen jatkavan ihmisten yllättämistä. Hänen pelinsä on niin nopeatempoista suoraviivaista. Kun pelaaja saa pallon, hänellä on pieniä vaihtoehtoja. Parantaa tilastoja, tehdä yksinkertainen syöttö tai edetä eteenpäin. Se mitä näemme Jadonilta, kuvastaa hänen kypsyyttään.

Lancaster uskoo, että Sanchon kaltaisten huippupelaajien valmentamisessa on tehtävä tiettyjä päätöksiä, kohdistetaanko resurssit pelaajan vahvuuksien vai heikkouksien vahvistamiseen.

– Se on kuin videopelissä, jossa suosikkihahmollasi on jokin erikoisliike. Jadonin kohdalla parhailla pelaajilla saattaa olla kaksi aspektia pelissään, jotka ovat hänellä täydellisiä. Jotkut ominaisuudet taas ovat vain viitosen tai kuutosen arvoisia.

– Erikoisliikkeet kuitenkin vievät heitä tähän pisteeseen. Kun työskentelee Jadonin kaltaisten pelaajien kanssa, on pohdittava haluaako vahvistaa pelaajan vahvuuksia vai heikkouksia.

Sancho on Englannin maajoukkueen mukana syyskuun EM-karsintaotteluissa. Englanti kohtaa Bulgarian ja Kosovon.

Lähde: Sky Sports

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!