IL: Pikkuhuuhkajien pelaaja vaihtoon 28 minuutin uurastuksen jälkeen – Juha Malinen: ”Kysymys työtapaturmasta”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue sai unelma-alun EM-karsintoihin, kun se kaatoi perjantaina vieraskentällä alle 20-vuotiaiden tuoreen maailmanmestarin Ukrainan (lue lisää). Parempaa starttia ei olisi voinut Pikkuhuuhkajille toivoa.

Ottelussa herätti kuitenkin ihmetystä Saku Ylätuvan peluutus. AIK:n laitahyökkääjä tuli kentälle toisen jakson alkaessa, mutta päävalmentaja Juha Malinen kutsui hänet takaisin penkille vain 28 minuuttia myöhemmin, pelin 74. minuutilla. Ylätupa ei loukkaantunut, mutta siitä huolimatta Malinen korvasi hänet Pikkuhuuhkaja-debyyttinsä tehneellä Tobias Fagerströmillä. Matkalla penkille Ylätupa potkaisi turhautuneena juomapulloa.

Iltalehti kysyi Juha Maliselta, miksi hän päätyi erikoiseen ratkaisuun (IL:n koko jutun voi lukea täältä).

– Siinä oli kysymys työtapaturmasta, toivoisin, että pääosin. Vähän ennen puoliaikaa hänelle kerrottiin, että menet sisälle puoliajan jälkeen, Malinen kertoi.

– Valmistautumisaika jäi tosi vähäksi. Hän meni laiturin rooliin, missä pitää puolustaa kovasti ja hanakasti hyökätä. Hän meni maitohapoille, ja näki aika äkkiä, ettei näytä selviytyvän.

Päävalmentajan mielestä alle puolituntiseksi jääneessä rykäisyssä oli kyse liian lyhyeksi jääneessä verryttelyssä.

– Sanoin koko joukkueelle pelin jälkeen, että tämä ei ole Sakun syy, vaan tässä informaatio tuli niin myöhään, että hän ei ollut valmis noin kovaan pelisuoritukseen, Malinen puolustelee.

Kaikenlaisen ”koulutuksen” ja nöyryytyksen Malinen kiistää jyrkästi.

– Hän meni hapoille. Ei minkäänlaista koulutusta. Ei, ei, ei, Malinen vakuuttaa.

20-vuotias Ylätupa on saanut kuluttaa seurajoukkueessaan AIK:ssa runsaasti vaihtopenkkiä. Koko Allsvenskan-kauden aikana Ylätupa on pelannut 165 minuuttia, joista viimeiset 13 minuuttia kesäkuun 25. päivänä. Edellisen ysikymppisensä seurajoukkueessa Ylätupa pelasi viime marraskuussa, tuolloin vielä Ajaxin reservijoukkueen riveissä. Myös tammikuun A-maaotteluissa Ylätupa pelasi 90-minuuttisen Viroa vastaan.

Suomi jatkaa EM-karsintojaan tänään tiistaina. Oulun Raatin stadionilla Pohjois-Irlantia vastaan pelattava ottelu alkaa kello 19. Ottelu on nähtävissä suorana Veikkaus-TV:ssä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.