Jesse Joronen kertoi, miten päätyi kesällä Serie A:n nousijaseuraan: ”Kun siinä on se Serie A, niin silloin mennään”

© Kuva: Juha Tamminen
Chelsea - Liverpool Valioliigan helmenä! Lunasta mojova talletusbonus!

Yksi kesän suurimmista suomalaisista siirtouutisista oli Jesse Jorosen siirto FC Kööpenhaminasta Italian Serie A:n nousijaseuraan Bresciaan.

Italialaismedian mukaan Jorosesta maksettiin peräti viisi miljoonaa euroa. Se osoittaa, kuinka kovasti Brescia halusi 26-vuotiaan suomalaispelaajan maalilleen.

Joronen kertoi tarkemmin siirron tapahtumista Suplan Week of Football -podcastissa. Ensimmäistä kertaa hän kuuli italialaisseuran kiinnostuksesta, kun Tanskan liigan kausi oli loppusuoralla.

– Siinä ihan kauden lopulla, kun mestaruus alkoi olla varmistunut ja myöskin Brescian nousu, niin siinä alkoi olla vähän konkreettisempia puheita, mutta sitten se vähän kuoli hetkeksi aikaa. En sen enempää asiaa kaivellut tai kysellyt, Joronen kertoi ja jatkoi:

– Pre-season oli jo melkein lopuillaan Kööpenhaminan mukana ja odoteltiin, että kausi alkaisi sunnuntaina. Mutta sitten keskiviikkona tulikin tieto, että huomenna lennät ja kirjoitat sopimuksen.

Joronen ei empinyt ratkaisunsa kanssa. Kolmen vuoden sopimus syntyi pian.

– Silloin kun siinä on se Serie A, niin silloin mennään myöskin. Kyllä se tietenkin itseäni kiinnostaa. Ylipäätään se on loistava haaste urheilullisesti, ja itselleni se on se mikä kiinnostaa kaikista eniten. Haluan haastaa itseni mahdollisimman hyviä pelaajia vastaan ja se on se asia, mikä ajaa itseäni urheilijana.

Joronen on aloittanut taipaleensa Serie A:ssa väkevästi. Ensin hän piti nollapelin Cagliarin vieraana ja esiintyi sen jälkeen erinomaisesti AC Milania vastaan. Milan oli kuitenkin parempi kotonaan 1-0-lukemin.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Chelsea - Liverpool Valioliigan helmenä! Lunasta mojova talletusbonus!