Juha Malinen avasi Pikkuhuuhkajien suurta sensaatiovoittoa: ”Suurella suomalaisella sydämellä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen U21-maajoukkue ylsi perjantain EM-karsinta-avauksessaan valtavaan yllätykseen. Pikkuhuuhkajat onnistui kukistamaan vieraskentällä Ukrainan, joka oli voittanut juuri tänä kesänä U20-ikäluokan maailmanmestaruuden (lue lisää).

Päävalmentaja Juha Malinen paljasti pelin jälkeen, kuinka kovatasoinen isäntäjoukkue saatiin kaadettua.

– Vastustaja oli erinomaisen kova, mutta – täytyy olla rehellinen – osittain onnella mutta suurella suomalaisella sydämellä pelattiin ja haluttiin noudattaa sitä kaavaa, mitä isommat Huuhkajat ovat tehneet, Malinen kommentoi pelin jälkeen lehdistölle.

– Ei se ollut jännityksestä kiinni, mutta olimme lukeneet aika paljon vastustajan pelaamisesta. Se oli kutakuinkin sitä, mutta siinä oli pieni ryhmityseroavaisuus siihen, mihin ollaan valmistauduttu. Siinä oli pientä epäselvyyttä.

Suomen U21-maajoukkueeen EM-karsinnat jatkuvat tiistaina 10.9. Tuolloin vastassa on Oulussa Pohjois-Irlanti.