Juventuksen maalivahdilla pettämätön logiikka: ”Olen historian paras”

© Kuva: Getty Images

Juventuksen Wojciech Szczęsny on päätellyt, että hän on kaikkien aikojen paras maalivahti.

Puolalaistorjuja Szczęsny, 29, tuli leikkisästi tähän lopputulokseen jätettyään italialaislegenda Gianluigi Buffonin nokkimisjärjestyksessä taakseen.

Buffon, 41, edusti Juventusta 17 vuotta, mutta siirtyi viime kaudeksi Paris Saint-Germainiin. Taival Pariisissa kesti vain yhden kauden, ja Buffon palasi Juventukseen. Hän on kuitenkin istunut vaihtopenkillä kauden molemmissa peleissä Szczęsnyn pelatessa kummassakin.

Ennen siirtoaan Juventukseen Szczęsny pelasi kaksi vuotta lainalla AS Romassa, jossa hän piti yhden kauden ajan brasilialaisvahti Alisson Beckerin penkillä. Szczęsnyn lähdettyä Alisson, 26, peri ykköstorjujan paikan ja nousi yhdeksi pelipaikkansa arvostetuimmista pelaajista.

Viime vuonna Alisson siirtyi Liverpooliin, jossa hän on parantanut otteitaan entisestään. Nykyään häntä pidetään yhtenä maailman parhaista maalivahdeista.

Szczęsny laskeskeli, että jos hän on jättänyt taakseen sekä Alissonin että Buffonin, hänen täytyy olla historian paras liimanäppi.

– Romassa jätin penkille maailman parhaan maalivahdin, Juventuksessa historian parhaan maalivahdin. Tästä voitaneen päätellä, että olen maailman ja historian paras, vitsaili Szczęsny Przeglad Sportowyn haastattelussa.

Hän on tyytyväinen, että saa taas tehdä yhteistyötä Buffonin kanssa.

– Se oli hyvä siirto Juventukselle ja minulle. Se on korvaamattoman arvokasta, kun saa harjoitella ja jutella hänen kanssaan, katsoa hänen pelaamistaan ja jakaa näkemyksiä hänen kanssa. Olisin todella tyhmä, jos en hyödyntäisi sitä.

– Olen iloinen. Tiesin, että olisin vuoden ajan hänen kirittäjänsä, kun tulin Juventukseen kaksi vuotta sitten. Nyt hän on palannut ja tietää roolinsa. Meidän välinen suhteemme on silti mahtava.