AC Milan on keskustellut päävalmentajan paikastaan seuralegenda Andri Ševtšenkon kanssa, mutta antanut nykyiselle käskyttäjälleen Marco Giampaololle vielä yhden pelin aikaa kääntää joukkueen kurssi, kertoo Tuttomercatoweb.

Ševtšenko, 43, edusti Milania kahteen eri otteeseen pelaajaurallaan ja teki Rossonerille 322 ottelussa yhteensä 175 maalia. Hän on vuodesta 2016 lähtien toiminut kotimaansa Ukrainan miesten A-maajoukkueen päävalmentajana. Ševtšenkon sopimus maajoukkueessa päättyy ensi kesänä.

Milanin nykyinen päävalmentaja Giampaolo, 52, on ollut pestissä vasta kuuden pelin ajan siirryttyään seuraan kesällä Sampdoriasta, jota hän luotsasi kolme kautta. Italialaisvalmentajan aika Milanossa ei ole sujunut ruusuisesti. Milan on voittanut Giampaolon alaisuudessa kaksi peliä ja hävinnyt muut neljä ottelua. Kauden ainoat voittonsa se on ottanut sarjanousijoista Bresciasta ja Hellas Veronasta 1-0-lukemin.

Sunnuntaina Milan kärsi kotonaan 1-3-tappion Fiorentinalle ponnettoman esityksen päätteeksi. Milanin urakkaa vaikeutti toppari Mateo Musacchion saama suora punainen kortti 55. minuutilla, mutta pelissä näkyivät tutut ongelmat jo ennen sitä. Milan piti palloa, mutta ei saanut luotua hallinnallaan riittävän vaarallisia maalipaikkoja. Kotiyleisö saatteli joukkueen vihellyksin ja buuauksin koppiin.

Giampaolon projekti on ymmärrettävästi vielä alkutekijöissä, mutta Milanin kaltaisessa seurassa ei ole aikaa odotella joukkueen ja valmentajan hioutumista yhteen, kun pääkilpailijat viihtyvät samaan aikaan toisessa päässä sarjataulukkoa.

AC Milanin peli ei ole kulkenut Marco Giampaolon alaisuudessa. Kuva: Getty Images

Sunnuntain ottelun jälkeen Giampaolo sanoi, että hänen ryhmäänsä vaivasi yhtenäisyyden puute.

– Uskon ideoihini, mutta tämä Milanin joukkue näytti siltä kuin se olisi ilmaantunut paikalle harjoittelematta kertaakaan yhdessä, kommentoi Giampaolo Sky Sport Italialle.

– Joukkue pelasi mahtavalla luonteella vain kolme päivää sitten (1-2-tappio Torinolle), ja näin siinä ottelussa hetkiä jalkapallosta, josta pidän. Tänään pelasimme huonosti yksilöllisellä tasolla. Emme olleet organisoituneita, eikä meillä ollut hajua kollektiivisesta vastuusta.

– Meillä on muutamia nuoria pelaajia, jotka voivat yrittää yksilösuorituksia, mutta niillä pääsee vain niin ja niin pitkälle. Kun asiat eivät suju hyvin, vahvuuden pitäisi olla oman joukkueen identiteettiin nojaaminen.

– Jos yritämme ratkaista asioita yksilöinä, otamme sen riskin, että hukumme vaikeuksiin, ja niin meille kävi tänä iltana.

– Minä otan tietysti vastuun, mutta jatkan eteenpäin, koska uskon ideoihini. Asia, joka ärsytti minua eniten oli se, että joukkue saapui San Sirolle kuin ei olisi ikinä harjoitellut yhdessä. Hävitä voi, mutta ei tuolla tavalla.

Giampaolo solmi Milanin kanssa kahden vuoden sopimuksen, jossa on optio yhdestä lisäkaudesta. Milan kohtaa seuraavassa ottelussaan ensi sunnuntaina Genoan.