Lehti: Barcelonan maalivahti saamassa tahtonsa läpi – ensi kuussa vastuuta myös maajoukkueessa?

© Kuva: Getty Images

Barcelonan maalivahdin Marc-André ter Stegen odotetaan olevan Saksan maajoukkueen avauksessa seuraavalla maajoukkuetauolla vähintään yhdessä ottelussa, kertoo Kicker.

Saksa kohtaa 9. lokakuuta Argentiinan ystävyysottelussa ja 13. lokakuuta Viron EM-karsinnassa.

Ter Stegen, 27, on viimeksi päässyt kentälle Saksan paidassa viime maaliskuussa ystävyysottelussa Serbiaa vastaan. Tuolloin hän pelasi puolet ottelusta ja toisen puolikkaan pelasi Bayern Münchenin ja maajoukkueen kapteeni Manuel Neuer, joka on ollut ykköstorjujan roolissa myös kaikissa EM-karsintapeleissä.

Aiemmin tässä kuussa ter Stegen harmitteli julkisesti tyytymättömyyttään siihen, ettei hän pääse pelaamaan maajoukkueessa. 90 A-maaottelun Neuer, 33, on ollut ykkösvaihtoehto tolppien väliin noin kymmenen vuoden ajan. Ter Stegen debytoi maajoukkueessa toukokuussa 2012, mutta hänellä on A-maaotteluita vyöllään vasta 22, eikä yksikään niistä ole ollut arvoturnauksessa.

Ter Stegenin julkinen avautuminen on herättänyt paljon keskustelua Saksassa. Myös Neuer ihmetteli kollegansa ulostuloa, ja Bayernin presidentti Uli Hoeneß oli suorastaan käärmeissään Barcelonan veräjänvartijan kommenteista.

Kicker kysyi lukijoiltaan, kumman tulisi olla Saksan maajoukkueen ykkösvahti. Vastaajia oli lähes 200 000, joista 67 prosentin mielestä avauksen paikka kuuluisi ter Stegenille.