Lionel Messin vierellä Mestarien liigan voittoa juhlinut lapsitähti kilpailee nykyään peliajasta Huuhkajat-laiturin kanssa: ”Tosi mukava tyyppi”

© Kuva: Getty Images

Lassi Lappalainen siirtyi kesällä Montreal Impactiin, jossa 21-vuotias laituri sai lentävän lähdön. Montrealin joukkueesta löytyy Huuhkajien laitapuolustaja Jukka Raitalan lisäksi myös maailmantähtiä kuten Bojan Krkic ja Bacary Sagna.

Bojan Krkic siirtyi elokuussa Stokesta Montrealiin ilmaisella siirrolla. 29-vuotias espanjalaisserbialainen hyökkääjä oli lapsitähti, josta odotettiin Lionel Messin korvaajaa Barcelonassa. Bojan on La Masian kasvatti ja mies ehti juhlia kahdesti Mestarien liigan voittoa Barcelonan paidassa.

Bojan teki debyytin Barcelonan paidassa vain 17 vuoden ja 19 päivän iässä nousten silloin historian nuorimmaksi pelaajaksi Barcelonan edustusjoukkueessa. Bojania aiemmin nuorin Barcelonaa edustanut pelaaja oli itse Lionel Messi. Barcelonassa ura ei ikinä lähtenyt lentoon. Vuonna 2014 Barcelona möi Bojanin Stokeen 1,8 miljoonalla eurolla. Lainapestit tulivat tutuksi ikuiselle lupaukselle.

Lappalainen on Montrealissa saanut seurata läheltä lapsitähteä, jonka potentiaalia ei koskaan ulosmitattu kokonaan.

– Minusta tuntuu, että Bojan tykkää puhua enemmän espanjaa ja meillä on muutama, jotka puhuvat espanjaa, joten hän on ehkä vähän enemmän ystävystynyt heidän kanssa. Heillä on vähän sellainen neljän hengen kopla.

Lappalaisen mukaan Bojanilla on jalat tukevasti maassa.

– Tosi mukava tyyppi. Jalat maassa, vaikka hänellä on ollut upea ura, pelannut vaikka missä ja voittanut Mestarien liigan, Lappalainen kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Lisäksi Montrealissa pelaa myös Bacary Sagna, joka tunnetaan parhaiten Arsenalista ja Manchester Citystä. Sagna on Lappalaisen mukaan todellinen liideri.

– Mukava jätkä, joka heittää hyvää läppää. Ei hänkään ole yhtään ylimielinen tai mitään. Hän vaatii paljon ja on sellainen kapteenimainen.

Lassi Lappalainen pääsi irti Italiaa vastaan viime maaliskuussa, kun Suomi hävisi 0-2. Kuva: Getty Images.

Lappalainen siirtyi kesällä HJK:sta italialaiseen Bolognaan, josta tie vei lainalle Montrealiin. Lappalaiselle oli iso apu, että joukkueesta löytyi suomalainen. Jukka Raitala auttoi heti nuorta hyökkääjää sopeutumaan uuteen maahan.

– En tuntenut Raitalaa ollenkaan ennen siirtoani. Heti, kun hän sai kuulla, että olen tulossa sinne, niin hän laittoi viestiä ja toivotti tervetuloa.

– Nyt kun olen saanut oppia tuntemaan ”Jugin”, niin aivan loistava jätkä. Aina kun olen tarvinnut apua, niin hän on auttanut. Hän on ollut pidempään siellä, niin hän on myös auttanut sopeutumaan joukkueeseen, Lappalainen kiitteli.

Katso koko haastattelu SuomiFutiksen Instagramista. Videolla Lappalainen kertoo mahtavasta startistaan Impactissa, jonka lisäksi hän myös arvioi kuinka nopeasti juoksisi 100 metriä. Ota SuomiFutiksen Instagram-tili seurantaan TÄSTÄ.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.